OLED yanına IPS alınmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Kissofdeath
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 425

Kissofdeath

Deneyimli
İki monitöre de yan yana bakma şansım olmadı ama Reddit'te yapılan birkaç yorumu aktaracağım size:

Yarı parlak, matematikten çok daha iyi. 1080p/480 Hz harika ama 32 inçlik bir monitörde 1080p çok kötü görünecektir. Yan yana iki monitörünüz olmadığı sürece gözleriniz muhtemelen 240 ile 480 arasındaki farkı bile fark etmeyecektir.

QD-OLED parlak renkleri görüntülemede daha iyi. WOLED parlak beyaz görüntülemede daha iyi.

Recep bey size son bir sorum olacak cevaplarsanız çok sevinirim çünkü aklım epey karışık bu konuda. Sizin öneriniz üzerine PG32UCDM almaya karar verdim fakat şöyle bir durum var. Ben bu monitörü oyun oynarken ve film izlerken kullanmayı düşünüyorum. Web'de gezinmek için extradan ucuz bir IPS panel monitör alınır mı sizce? Biliyorsunuz web sayfalarında bir sürü statik öge var. Mesela bu forum sitesinde üst köşede Techolay yazısı başta olmak üzere adres çubuğu gibi gizleyemediğimiz bir sürü statik ögeler mevcut. Bunun yanı sıra Twitch ve YouTube gibi sitelerde de vakit geçiriyorum ve statik bir sürü öge var. Sizce sadece webde gezinmek için ucuz bir monitör alsam nasıl olur? Yoksa gereksiz mi olur acaba.

@Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kadar şizofreni olacaksan alma. Arada bir OLED yanmama taktiklerini uygularsan bakım yapmış olursun. Kafan rahat değilse garanti bitince sat.

OLED monitör alan herkes gibi bende de bir miktar endişe var ve bu gayet normal. Bunu şizofreni olmakla nitelendirmek yerine daha düzgün bir üslupla yorum yapsan nasıl olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
gigabeyte ın 32 inç oled monitörü 51 den satışa çıkmış ..keza samsung g8 oled de yolda ..nerdesin yorum yap..gigabeyte fikrini değiştirir gibi geldi bana 23 bin fark var arada ..
Hocam ben Asus'tan hiçbir şekilde şaşmam. Zamanında gigabyte marka üst düzey ekran kartı aldım 3 ayda kart yandı. Msi marka anakart aldım 6 ay'da ram yuvaları yandı. O yüzden Asus'tan şaşmam. Bilgisayarı da full asus ekosistemi yapacam her parçayı Asus'tan alacam. Ayrıca 4k oled ve 1080p ips monitörleri de yine Asus'tan alacam. Fiyat benim için önemli değil. Asus olsun benim olsun.

Son düzenleme:
Hocam ben Asus'tan hiçbir şekilde şaşmam. Zamanında gigabyte marka üst düzey ekran kartı aldım 3 ayda kart yandı. Msi marka anakart aldım 6 ay'da ram yuvaları yandı. O yüzden Asus'tan şaşmam. Bilgisayarı da full asus ekosistemi yapacam her parçayı Asus'tan alacam. Ayrıca 4k oled ve 1080p ips monitörleri de yine Asus'tan alacam. Fiyat benim için önemli değil. Asus olsun benim olsun.
büyük ihtimal sizinkinin aynısını yapacam ben de ..gigabyte ve samsung un piyasa çıkması asus un fiyatını tekrar 54 e düşürse sizin işlemcinin parası çıkacak (9800x3d)..bugünden farketti bile 74tü 69 olmuş asus

sıvı soğutmalı (Asus ROG Ryujin III 360 İşlemci Soğutucu (3 adet))
temperli cam ile havalı gösterişli bir kasa mı yapacaksınız yoksa hava soğutmalı imesh kasa yapıp burdan kıstığınızla kasanın parça kalitesini mi yükselteceksiniz?

Son düzenleme:
büyük ihtimal sizinkinin aynısını yapacam ben de ..gigabeyte ve samsung un piyasa çıkması asus un fiyatını tekrar 54 e düşürse sizin işlemcinin parası çıkacak (9800x3d)..bugünden farketti bile 74tü 69 olmuş asus
O sıvı soğutucuyla beraber şu kasayı alacam. Asus ROG Hyperion GR701 White ARGB Fanlı E-ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Aynı şekilde psu , ekran kartı ve anakart da asus olacak.

gigabeyte ın 32 inç oled monitörü 51 den satışa çıkmış ..keza samsung g8 oled de yolda ..nerdesin yorum yap..gigabeyte fikrini değiştirir gibi geldi bana 23 bin fark var arada ..
Gigabyte'ın linkini atar mısın bu arada hocam satışta gözükmüyor şu an.

Son düzenleme:
O sıvı soğutucuyla beraber şu kasayı alacam. Asus ROG Hyperion GR701 White ARGB Fanlı E-ATX Oyuncu Kasası Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Aynı şekilde psu , ekran kartı ve anakart da asus olacak.

Gigabyte'ın linkini atar mısın bu arada hocam satışta gözükmüyor şu an.
incehesapta satışta
çok az bi fark var aralarında..nvidia gsynce ı niye desteklemiyor onu anlamadım..dp 2.1 farkı var..dp 1.4 olan ise 45 bin tl..ekstra hoparlörü de var..güç tüketimi ise tam 2 katı
msı ın kasası daha küçük ancak nitelikleri daha iyi asusa göre dokunmatik ekranı gayet güzel ..renk farkı 4 bin tl asusta

3 günlük araştırma, karşılaştırma sonunda yeni bir yola girdiniz mi yoksa udcm den devam mı?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt