Arkadaşlar, ben de bu yöntemi kullanıp farklı modem kullanmak istiyorum ama Recep Baltaş'ın dediği gibi terminale yanlış sinyal gönderip bozma ihtimalimiz var mı, ya da bu süreçte tehlikeli olan başka şeyler var mı?
Selamlar, öncelikle bu durum SFP rehberinde bahsettiğim bir durumdu. Root rehberinde böyle bir şey mümkün değil çünkü modemi değiştirmiyorsunuz.
Öte yandan videonun altına benden daha tecrübeli bir arkadaş yorum yaptı ve artık OLT’lerin bu tür durumlara karşı korumalı olduğundan bahsetti. Yani bir sorun olmaması gerekiyor.
Arkadaşlar, ben de bu yöntemi kullanıp farklı modem kullanmak istiyorum ama Recep Baltaş'ın dediği gibi terminale yanlış sinyal gönderip bozma ihtimalimiz var mı, ya da bu süreçte tehlikeli olan başka şeyler var mı?
Fiziksel hasar çok zor. Ha imkansız mı değil. Ama imkansıza yakın zor. Daha çok komşularınızın internetini bir süre kesme gibi durumlar daha ihtimalli fiziksel hasara göre.
Hem fiziksel olarak önlem var hem de bu durumda OLT'ler direkt alarm veriyor ve sinyali kapat uyarısı gönderiyor SFP/ONT'ye. En başında splitter'da sinyal zayıflıyor. Yani en fazla kesintisiz sinyal gönderen rogue bir cihaz olursa kısa süreli bir kesinti yaşatabilir aynı core'u kullanan komşularına. Bu durumda da az önce dediğim alarm durumu olur; OLT kendini kapatır veya sinyal gönderir "dur" diye. Baktılar olmuyor, sinyalin yerini fiziksel tespite başlarlar. Diğer olasılıklar (ISS cihazına zarar gibi) biraz düşük.
Tabii bilerek erişimi engellemeye ve zarar vermeye yönelik güçlü sinyal gönderme veya kasıtlı müdahaleler bu dediklerime dahil değil. Bu dediklerim ev kullanıcısının yanlışlıkla yol açabilecekleri için geçerli.