Merhaba, bir süredir yapay zekâ ile oyun geliştirme için yararlı bir teknoloji üzerinde çalışıyordum. GDevelop'a Codex desteği eklemek, beklediğimden oldukça zordu çünkü GDevelop her ne kadar açık kaynak olsa da tüm AI chat kısmını buluta özel yapmış. Tüm çağrılar, girdi formatı buluttaki özel sistemin promptu için ve birkaç başarısız denemeden sonra Monogame tarafında olmasa da GDevelop tarafında çalışabilir bir hale getirdim ve ilk çalışır örneği sizlere göstermek istedim.
Bu test aşamasında GDevelop içinde halihazırda yer alan platformer prototipi kullanılmıştır.
Eki Görüntüle 263976
Eki Görüntüle 263977
Eki Görüntüle 263978
Eklediği olaylar.
Eki Görüntüle 263979
Evet, her ne kadar oldukça deneysel olsa da bunu yapabilmek açıkça oyun geliştirmedeki boilerplate işleri oldukça kolaylaştıracak ve GDevelop'un insanı silken fiyatlandırma politikasından kaçmak için bir çıkış yolu kazandıracak. Şu an deneysel olduğu için yayınlamayacağım, ileride "yeterince iyi" hale gelince yayınlayacağım. Bir sonraki hedefim kendi motoruma da bu desteği eklemek olacak.
İlgisini çekebilecek kişiler:
@RamKokusuSeven @Syntax
Not: GDevelop'a eklememin sebebi tamamen açık kaynaklı olduğundan bu sürecin nispeten daha kolay olmasıdır.