Önceden bilgisayar kullanmamış birisi ders çalışmak için hangi Linux dağıtımını kurmalıdır?

20985

Becerikli
Ders çalışmak için laptopa internette gezmelik, PDF açmalık hızlı ve basit Linux tabanlı işletim sistemi arıyorum. Daha önce bilgisayar kullanmamış birisi için gerekiyor.

Sistem özellikleri:
  • Celeron N3050 Dual Core 1.60 - 2.16 GHz.
  • 128 GB SSD.
  • 8GB DDR3 RAM.

Aklımda 3 seçenek var:
  • Mint Xfce.
  • Zorin OS Lite(Xfce)
  • Pardus Xfce.

Bunlardan en çok Mint Xfce kullandım. Zorin OS Lite'ın daha ağır olduğunu duydum. Ama yine de Windows'a benzerliği nedeniyle tercih edebilirim. Pardus Xfce ise hiç kullanmadığım bir işletim sistemi.

Son düzenleyen: Moderatör:

Linux şart mı? Kırpılmış Windows 7 hiç PC kullanmamış biri için daha kolay gibi.

Artı -2 Eksi
En makulu Xfce Mint gibi bende ders çalışmak için kullanıyorum ama hiç bilgisayar kullanmamış birisi için zor olacak. Ben Windows kullanmış olmama rağmen alışamadım bazı şeylere terminale vs.

Kırpılmış Windows 7, belki LTSB 2015 sürüm Windows 10 olabilir.

Benzer özelliklere sahip laptop'umda Ubuntu kurulu. Snap mağazası son kullanıcı için yeterli sayılabilecek düzeyde bence. Önceden bilgisayar kullanmadığınızı söylediğiniz için Ubuntu başlangıç için daha iyi olabilir gibi geldi. Hatta Linux kurmak yerine direkt Windows'a yönelseniz daha iyi olur bence. Ders çalışacağım diye Linux'ın içinde kaybolmanızı istemem.

Pardus Kullanma. Fedora Öneririm.
Fedora biraz daha bekleyebilir hocam. Daha Minte alışamadım. Bir de yardıma ihtiyacı olduğunda biraz daha tanıyor olmak isterim sistemi. Komşum için kuracağım.
Linux şart mı? Kırpılmış Windows 7 hiç PC kullanmamış biri için daha kolay gibi.
Linux seçmemin asıl sebebi watermarkı kaldırıp tamamen kişiye özel olması. Hızlı olması da bir artı tabi.
En makulu Xfce Mint gibi
Aslında mint ile zorin arasında kaldım. Zorin Os yi windowsa benzer olmasından dolayı daha kolay kullanabileceğini düşünüyorum.
Kırpılmış Windows 7, belki LTSB 2015 sürüm Windows 10 olabilir.
Windows 7 olmaz arkadaşlar. Çok sevdigim bir sistemdir. Ama bence bu sistem daha yeni bir os hakediyor. Windows 10 LTSB kurmak mantıklı. Hatta kuracak olsam 2015, 2016 ya da 2019 sürümlerini kurardım. Ama galiba arkadaşın linuxta kalmasını istiyorum içten içe. Ondan Windows 10 olsun istemedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…