Pal Sokağı Çocukları. Okuyanın zihninde çok rüzgarlar estirmiş, okumayanı ise kendisine yabancı bırakan bir dünya klasiğidir. Hayat görüşümün oluşmasının temellerini bu şahesere borçluyum.
-Mike Massimino Astronot
Yazar = Mike Massimino - Wikipedia.
Kitap = https://www.amazon.com.tr/Astronot-Mike-Massimino/dp/6058108896
Eğer uzay maceralarına ilgi duyuyor ve gerçek bir astronotun gözünden olağanüstü deneyimleri keşfetmek istiyorsanız, Mike Massimino'nun "Spaceman" kitabı tam size göre. Massimino, uzaya olan tutkusunu ve karşılaştığı zorlukları samimi bir şekilde anlatıyor, okuyuculara kendi sınırlarını nasıl aştığını ve evrenin gizemlerini keşfetme arzusunu aktarıyor. Bu kitap, sadece uzay bilimi hayranları için değil, aynı zamanda kişisel gelişim ve azim konularına ilgi duyan herkes için ilham verici bir okuma sunuyor.
Stefan Zweig - Olağanüstü bir gece. Kısa ama güzel ve etkileyici bir kitap. Yazarı da on numara, bilindik. Okunur. Kitapyurdu'nda şu an 12, D&R'da 20 TL'imiş. Bu paraya harcanacak en iyi şey.
Stefan Zweig - Olağanüstü bir gece. Kısa ama güzel ve etkileyici bir kitap. Yazarı da on numara, bilindik. Okunur. Kitapyurdu'nda şu an 12, D&R'da 20 TL'imiş. Bu paraya harcanacak en iyi şey.
Bir Kolektif eseri olan Paracelsus: Sağlıklı Bir Akıl Efendisinin İradesi Olmadan İçine Girilemeyendir - Tıbbın Gizli Felsef en cazip fiyat ile D&R'de. Keşfetmek için hemen tıklayınız!
www.dr.com.tr
Bu kitabı şu anda okuyorum, tıbba ilginiz varsa kesinlikle okuyun derim. Çok farklı dünyalara açılıyor, kitabı ilk 1-2 bölümü düz kitap gibi sonra çok güzel bir felsefe yapıyor kitabı okurken sorgulamaya başlıyorsunuz.
“Düşünmek ruhun kendi kendiyle konuşmasıdır...” Türk bir ailenin çocuğu olarak bin yüz elli yıl önce dünyaya gelen ve hayatı boyunca müzik, felsefe, botanik, matematik ve mantık alanında sayısız eserler kaleme alan Farabi, ilim ve düşün dünyasında “öğretmen” kabul edilen Aristoteles’ten sonra...
www.dr.com.tr
Bu kitabı ise aldım ama daha okumadım, biraz göz attım baya ilgimi çekti. Çevremde çokça tavsiye edilerek almıştım, bakmanızı tavsiye ederim.
Bu kitabı ise defalarca okumak istiyorum 2-3 defa okudum hala daha hafızam silinse de okusam diyorum. Bir yazar, Japonya'ya atılan atom bombasından sonraki hayatını ve atom bombası atıldığı vakitte neler olduklarını anlatıyor.
Tolstoy
Dostoyevski
Puşkin
Gogol
Kafka
Cengiz Aytmatov
Zweig
Rowling (bu listenin çok altında kalıyor ama eğer okuma alışkanlığın yoksa Harry Potter ile başlayabilirsin diye dedim.)
Peyami Safa
Mehmet Rauf
İskender Pala
Türk Edebiyatı'nın Kemal'leri
Sheakspeare
Jack London
Victor Hugo
Nietchze
Bu yazarların her eseri olur Rowling hariç onu da belirttim zaten. Bunların dışında sadece kitap önereceğim.
Nutuk
Kavgam
Şu Çılgın Türkler
Bunlar siyasi sayılırlar ama en azından Nutuğu okumalısın eğer bir Türk isen. Kaldı ki Türk değilsen de okumalısın.