Merhaba, bugün sizlere nasıl yeni OneUI sürümlerinde OEM kilidi açabileceğinizi anlatacağım.
Başlamadan önce: Bu işlem 8.0/8.5 sürümündeyken Bootloader'ı açmak için değildir. Önceki sürümdeyken o sürümün Bootloader sürümünü sonraki sürümlerde kullanmak ve OEM kilidinin açık kalmasını sağlamak içindir.
Belirli One UI 8.0 kullananlar için: Eğer kullandığınız sürümün Binary'si herhangi bir 7.0 sürümüyle aynıysa, sürümü düşürüp sonraki işlemlere devam edebilirsiniz.
1. adım:
Olduğumuz sürümde OEM kilidini açıp Bootloader'ın kilidini açıyoruz.
2. adım:
Olduğunuz sürümü ve yükseltmek istediğiniz sürümü SamFw sitesinden indiriyorsunuz.
AP ve BL dosyalarını çıkartıp olduğunuz sürümün BL dosyasının içindeki abl.elf.lz4 dosyasını geçmek istediğiniz sürümün BL dosyasının içindekiyle değiştiriyorsunuz. Sonra olduğunuz sürümün BL dosyasındaki vbmeta.img.lz4 dosyasını geçmek istediğiniz sürümün AP dosyasına atıyorsunuz ve AP dosyasını birleştiriyoruz.
(Bundan sonra olduğumuz sürümün dosyalarını kullanmıyoruz)
3. adım:
Birleştirdiğiniz AP dosyasını Magisk ile patchliyorsunuz ve patchlendikten sonraki oluşan AP dosyasının içindeki vbmeta.img dosyasını geçeceğimiz sürümün BL dosyasına atıyoruz ve onu da birleştiriyoruz.
4. adım:
Çıkan dosyaları Odin ile flashlıyoruz ve yeni sürümü OEM kilidi açık bir şekilde kullanıyoruz.
Okuduğunuz için teşekkürler.