ONT nasıl aktif edilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan GTR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 1
  • Görüntüleme Görüntüleme 189

GTR

Uzman
Yer
Manisa
ONT nasıl aktif ediliyor? Kablonet kullanıyorum. İnternet hızım 100/15.

Son düzenleyen: Moderatör:
ONT nasıl aktif ediliyor? Kablonet kullanıyorum. İnternet hızım 100/15.
ONT'yi (Optical Network Terminal) aktive etmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Bağlantıları Kontrol Edin:
- ONT cihazınızı elektrik kaynağına bağlayın.
- Fiber optik kablonun ONT'nin doğru portuna bağlı olduğundan emin olun.
- Bilgisayar veya yönlendiriciyi ONT'nin LAN portuna Ethernet kablosu ile bağlayın.

2. İnternet Tarayıcısını Açın:
- Bilgisayarınızda bir internet tarayıcısı açın (Chrome, Firefox, vb.).

3. Aygıt Arayüzüne Giriş:
- Tarayıcı adres çubuğuna ONT’nin IP adresini yazın (genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1).
- Giriş yapmak için kullanıcı adı ve şifre girin. (Varsayılan olarak genellikle ‘admin’/'admin’ veya ‘user’/'user’ olabilir).

4. Konfigürasyon Ayarlarını Yapın:
- Açılan arayüzde "Internet" veya "Network" sekmesine gidin.
- Kablonet için gereken kullanıcı adı ve şifreyi girin. Bu bilgiler genellikle size sağlayıcı tarafından verilmiştir.

5. Ayarları Kaydedin:
- Tüm bilgileri girdikten sonra "Save" veya "Apply" tuşuna tıklayarak ayarları kaydedin.

6. ONT'nin Yeniden Başlatılması:
- Ayarları kaydettikten sonra, ONT cihazını yeniden başlatın. Bu adım, ayarların uygulanması için gereklidir.

7. Bağlantıyı Test Edin:
- Bilgisayarınızdaki tarayıcıyı açarak internet bağlantınızın aktif olup olmadığını kontrol edin.

Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, sağlayıcınızın teknik desteği ile iletişime geçmek faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…