AlpAbuc54

Uzman
Yer
Sakarya
Arkadaşlar Huawei laptopuna Hackintosh indirdim Catalina 10.15.7 sürümünü ve elimde ise Sonoma indiricisi var ama USB mi görmüyor uygulama ama macOS görüyor ne yapmalıyım? Ve direk EFI yaptırmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar Huawei laptopuna Hackintosh indirdim Catalina 10.15.7 sürümünü ve elimde ise Sonoma indiricisi var ama USB mi görmüyor uygulama ama macOS görüyor ne yapmalıyım? Ve direk EFI yaptırmıyor.
1. USB Belleğin Formatını Kontrol Et:
- USB belleğinizin formatının Mac OS Extended (Journaled) veya APFS olduğundan emin olun.
- Eğer farklı bir formatta ise, USB belleği Disk Utility ile formatlayın.

2. OpenCore Üzerinden USB Yaratma:
- OpenCore Patcher uygulamasında Create USB seçeneğinin aktif olup olmadığını kontrol edin.
- Eğer değilse, OpenCore Legacy Patcher'ı yönetici modunda çalıştırmayı deneyin.

3. USB Portlarını Kontrol Et:
- Farklı bir USB portunu kullanın. Laptopunuzun ön ve arka USB portlarını deneyin.
- USB belleği başka bir bilgisayarda test ederek çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

4. EFI Klasörünü Manuel Olarak Oluşturma:
- EFI klasörünü manuel olarak oluşturun. USB belleğin kök dizininde EFI klasörü oluşturun.
- İlgili dosyaları buraya kopyalayın.

5. Yeniden Başlatma ve Güncelleme:
- Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve OpenCore Legacy Patcher uygulamasını güncelleyip güncelleyemeyeceğinizi kontrol edin.
- Güncelliğini korumak için en son sürümü indirip tekrar deneyin.

6. Log Dosyalarını Kontrol Et:
- OpenCore Legacy Patcher uygulaması içindeki log dosyalarını kontrol ederek hata mesajları olup olmadığını inceleyin.
- Gerekirse bu log mesajlarını paylaşarak diğer kullanıcılardan yardım isteyebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyin. Eğer hala bir sorun yaşıyorsanız, daha fazla detay vermeniz gerekebilir.