Late 2012 iMac için en son OCLP 2.1.2 versiyonuyla sorunsuz bir şekilde Sonoma 14.5 versiyonuna güncellemiştim birkaç ay önce. OCLP 2.2.0 sürümüne güncelledikten sonra iMac kendini tam olarak açamıyor siyah bir arka planla geliyor her şey aşırı derecede yavaş çalışıyor ve Wi-Fi çalışmıyor. Root patch yapmaya çalıştığımda görseldeki mesajları alıyorum. Farklı bir yerden OCLP 2.1.2 versiyonunu indirerek yükledim ne start ne de revert root ile bir sonuca ulaşamıyorum. Bununla ilgili bir çözüm yolu var mı?
Mesajda da belirttiğim gibi revert bir sonuç vermedi. Yedek alıp restore etmeyi düşünüyorum ama birkaç mblik dosyayı bile harici diske kopyalaması dakikalar sürüyor.
Yedek almana gerek yok. Şu şekilde yapabilirsin. APFS Container'ına bir bölüm ekle. Görseldeki yeri seçip sağ üstten + simgesine bas. İsmini ver. Diskte yeterli yer olduğuna emin ol bu arada. Çünkü buradaki temel mantık bu bölümü oluşturduktan sonra buraya kurulum yapıyorsun. Daha sonrasında kurulum ekranıda migrate özelliği ile diğer diskindeki tüm verileri bu bölüme aktarabiliyorsun. Daha sonrasında eski bölümü silebilirsin. Bu sayede sistem dosyaları temiz bir sistemin olur.