OpenSSL ile dosya şifrelemek mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan WebSmith
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 175

WebSmith

Deneyimli
Makaleler
1
Birkaç dosyayı şifreli şekilde saklamam gerekiyor. OpenSSL ile yapay zeka yardımı ile şifreledim. OpenSSL mantıklı mıdır sizce? AGE ve GPG ile denedim ama onları sevmedim.

Bence toplu dosya saklıcaksan veracrypt kullan.
Birden fazla cihazda saklayacağım için nasıl yaparım bilmiyorum bu yöntemde şifreli dosyayı ve sha256 değerlerinin olduğu metin dosyalarını atınca kolayca sorun çözülüyor.

Birden fazla cihazda saklayacağım için nasıl yaparım bilmiyorum bu yöntemde şifreli dosyayı ve SHA256 değerlerinin olduğu metin dosyalarını atınca kolayca sorun çözülüyor.

Veracryptnin oluşturduğu dosyayı birden fazla cihaza kopyalayabilirsiniz.
Bir tane sanal disk dosyası oluşturup içinde depoluyor veracrypt.

Veracryptnin oluşturduğu dosyayı birden fazla cihaza kopyalayabilirsiniz.
Bir tane sanal disk dosyası oluşturup içinde depoluyor veracrypt.
Android cihazda VeraCrypt nasıl yönetebilirim ki birde OpenSSL ile VeraCrypt arasında fark nedir sadece kolaylık mı sağlıyor VeraCrypt?

Android cihazda VeraCrypt nasıl yönetebilirim ki bir de OpenSSL ile VeraCrypt arasında fark nedir sadece kolaylık mı sağlıyor VeraCrypt?

Android hakkında bilgim yok. OpenSSL için Android'de Termux kullanılabilir ama zahmetli olur.
Veracrypt birden fazla teknikle ve iç içe farklı algoritmalarla bir sanal disk dosyası oluşturur veya bir diske doğrudan yazar.
OpenSSL ise sadece dosyayı şifreler.

Veracrypt de hidden volume özelliği ile girdiğiniz şifreye göre farklı bir disk açabilirsiniz.
Mesela biri size zorla şifrenizi girdirse siz önceden belirlediğiniz sahte şifreyi girdiğinizde sahte bir bölüm açılır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…