OpenWrt nasıl Router olarak kullanılır?

firkaoon

Gelişen
Uzun zamandır kurmak istediğim OpenWrt işletim sistemini Recep beyin kurduğunu görünce süphe etmeden cihazı aldım. Bire bir aynı adımlarla cihazı kurdum sadece bir yerde sorun yaşadım o da internet bağlantısı :/

VDSL bir modemim var fakat ASUS modemde uygun port olmadığı için bağlayabileceğim mecburen router olarak kullanıyorum. Yani modemden lan 1 portundan kabloyu routerın WAN portuna takıyor, ardından routerdan gelen LAN kablosunu bilgisayarıma bağlıyorum. OpenWrt'nin paneline giriş sağlıyorum fakat interface kısmında ne yapacağımı bilemiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim (Not: Modemde internet var. Wi-Fi ile bağlanıp denedim)

Son düzenleyen: Moderatör:
Açıkçası ben hiç böyle kurmadım ama şu şekilde olması lazım:

LAN IP Adresini Değiştir:

Ana modemin 192.168.1.0 alt ağını kullanıyorsa, çakışmaları önlemek için OpenWrt LAN IP’sini değiştir. Örneğin, 192.168.2.1 yap.

Ayarları Yap:
  • Ağ > Arayüzler bölümüne git.
  • LAN arayüzünü düzenle.
  • Genel Ayarlar sekmesinde yeni IP adresini belirle.
  • Kaydet ve uygula.
  • Yeni IP adresiyle tekrar bağlan.
WAN Ayarlarını Yap:

Ana modem dinamik IP adresleri atıyorsa WAN arayüzünü DHCP ile IP alacak şekilde ayarla.

Ayarları Yap:
  • WAN arayüzünü düzenle ve gerekli ayarları yap.
Güvenlik Duvarını Kontrol Et:
  • Gerekli trafiğe izin verildiğinden emin ol.
  • OpenWrt varsayılan olarak güvenlik duvarını etkin tutar, bu çoğu kurulum için uygundur.

Açıkçası ben hiç böyle kurmadım ama şu şekilde olması lazım:

LAN IP adresini Değiştir:

Ana modemin 192.168.1.0 alt ağını kullanıyorsa, çakışmaları önlemek için OpenWrt LAN IP'sini değiştir. Örneğin, 192.168.2.1 yap.

Ayarları Yap:
  • LAN arayüzünü düzenle.
  • Genel Ayarlar sekmesinde yeni IP adresini belirle.
  • Kaydet ve uygula.
  • Yeni IP adresiyle tekrar bağlan.
WAN Ayarlarını Yap:

Ana modem dinamik IP adresleri atıyorsa WAN arayüzünü DHCP ile IP alacak şekilde ayarla.

Ayarları Yap:
  • WAN arayüzünü düzenle ve gerekli ayarları yap.
Güvenlik Duvarını Kontrol Et:
  • Gerekli trafiğe izin verildiğinden emin ol.
  • OpenWrt varsayılan olarak güvenlik duvarını etkin tutar, bu çoğu kurulum için uygundur.

Öncelikle teşekkür ederim gece gece hızlıca cevapladınız. Fakat teknik olarak pek anladığımı söyleyeme. Ayarları yapın dediğiniz lan ayarını OpenWrt'den yaptım geri kalanını ana modemimden mi yapmalıyım. Ayrıca bu şekilde bir kullanım çok mu sağlıksız. 88Mbit internet alıyorum bufferbloat veya hız kaybı yaşar mıyım acaba?

Modemim bu şekilde bir arayüze sahip.

bağlı gözüküyor fakat internet yok

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.webp
    Screenshot_1.webp
    75,1 KB · Görüntüleme: 30
  • Screenshot_2.webp
    Screenshot_2.webp
    1,9 KB · Görüntüleme: 27
  • Screenshot_3.webp
    Screenshot_3.webp
    7,7 KB · Görüntüleme: 37
Son düzenleme:
Tam olarak ne yapmam gerekiyor acaba Recep bey pek anlayamadım kusura bakmayın

Modemden yapmanız gereken hiçbir şey yok açıkçası. Her şeyi Router üzerinden yapabilirsiniz.

Modemden yapmanız gereken hiçbir şey yok açıkçası. Her şeyi Router üzerinden yapabilirsiniz.

Ancak belki bütün kontrolü Router'a vermek isterseniz modemi Bridge moduna alabilirsiniz. Öte yandan bunu VDSL modemde hiç denemedim.

Deneyebilirim :D Hem foruma da katkı olmuş olur. Nasıl yapmam gerekiyor acaba yaklaşık 2 saattir internetsiz kaldım her şeyi denemeye hazırım.

@Recep Baltaş Firewall kısmını şu şekilde düzenleyince internet geldi. Extra hangi ayarları yaparak verimli hale getirebilirim? Güncel ayar ve internet verilerimi paylaşıyorum.
Eskiden internet hızım.
Bu da OpenWrt sonrası.

Dosya Ekleri

• Screenshot_5.webp
    Screenshot_5.webp
    53,6 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_4.webp
    Screenshot_4.webp
    52,3 KB · Görüntüleme: 41
  • before.webp
    before.webp
    25,2 KB · Görüntüleme: 43