oski293

Çalışkan
Türk Telekom altyapısı ile TurkNet fiber internet kullanıyorum. YouTube'daki videolardan sonra Çin'den Huawei SFP siparişi verdim ve içerisine gerekli Firmware güncellemesini yaptıktan sonra gerekli adımlarla internete bağlandım. 2 farklı router ile denememe rağmen yer yer 300 Mbitleri gördüm ama sonuçta hep 120 Mbit civarında test sonlandı.
Acaba bir yerlerde yanlış mı yapıyorum yoksa TurkNet'in sınırına mı takılıyorum? İzlediğim videolarda bu sınırı aşmak SFP ile mümkün gibi deniliyordu.

Eskiden hız profilleri sadece ONT cihazına tanımlanıyordu, bu yüzden SFP takıp seri numarasını klonlayınca sistem kısıtlamasız sanıp 1 Gbps veriyordu. Artık hız profilleri OLT ve BRAS tarafında tanımlanıyor. Sen evde ne takarsan tak, santral senin 100 Mbps müşterisi olduğunu biliyor ve musluğu orada kısıyor.

SFP sana bedava hız vermez, ancak GPON'un yarattığı milisaniyelik gecikmeyi düşürerek pingini iyileştirir. Boşa almadın ama çok bir şey bekleme.

Cevap için teşekkürler. Turknet bugün 1000 megabit interneti açmış, zaten tesadüfen gördüm ve denedim. SFP ve ONT cihazlarıyla test ettim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Türk Telekom altyapısında ONT ile 940-950 alırsın. Bendeki durum şöyle: kablosuz hızım bu. Modem yanında 1300'ü görüyorum.

Ekran görüntüsü 2025-12-12 231616.webp

Ben bana verilen modemle (TP-Link Archer C5V) denedim. Kablosuz maksimum 500 aldım. O da modemin yanında. Diğer odalarda 150'ye kadar düşüyor. SFP ile bağladığımda Archer C5V bazen kırmızı yanıp söndü, 1-2 kez bağlantı gidip geldi. Acaba iyi bir router işimi görür mü? Aklımda Xiaomi AX3000T veya Huawei BE3 var.

Ben bana verilen modemle (TP-Link Archer C5v) denedim kablosuz maksimum 500 aldım oda modemin yanında diğer odalarda 150'ye kadar düşüyor SFP ile bağladığımda Archer C5v bazen kırmızı yanıp söndü 1 2 kez bağlantı gidip geldi acaba iyi bir router işimi görür mü aklımda Xiaomi AX3000t veya Huawei BE3 var.

Dediğin routerler ile SFP kullanmak için ek cihaz alman gerekli SFP girişi yok ki?
Wi-Fi bağlantı ile SFP takılı olarak 1100 Mbps hızları kullanabiliyorum. 4-5 mt mesafeden.

SFP'yi TP-Link MC220L ile bağlıyorum. O5 oluyor. İnternete de bağlanıyorum ama galiba router yeterli gelmiyor hız için.

SFP'yi TP-Link MC220l ile bağlıyorum O5 oluyor internete de bağlanıyorum ama galiba router yeterli gelmiyor hız için.

Bu kombinasyonla 940-960 ları geçemezsiniz router Wi-Fi sistemi yeterli olsa da 1GB cihaz sınırına takılırsınız bence. Ben Keenetic Hero ile son derece verimli şekilde kullanıyorum bence şu an tavan paket 1GB olduğuna göre yeterli bir ürün ne zaman paketler 1GB üstüne çıkar o gün alternatif ürü arayışına girerim şimdilik bana gayet yeterli geliyor TP-Link BE85 bile denedim bundan performanslı olmadı hatta Keenetic yazılım olarak bana daha fazlasını sunuyor tabii bu kişiye göre değişir.