Merhaba Recep Bey,Ben eminim videodan sonra bu ürünleri Türkiye'ye getirip satmak isteyenler olacaktır. Öte yandan OpenWrt kurmak biraz daha zor olacağından dolayı muhtemelen stock Firmware ile getirirler. Bu konuda tabii nasıl OpenWrt yükleyeceğinizi dair bir rehber bulabilirsiniz. Daha da karmaşık olabilir ama. Başarıya ulaşırsanız kendiniz de yapabilirsiniz.
Bu arada SFP almak zorunda değilsiniz. Altyapı ile uyumlu 2.5 Gbit portu olan bir ONT de iş görür. @Majdev bir liste paylaşırsa bence o iş daha iyi olur.
Bahsettiğiniz ONT bu 1*2.5GbE+1GE ONT olmalı sanırım. Bende diğer arkadaşlar gibi SFP'yi OpenWRT'siz getirip Arduino ile uğraşmak istemiyorum. Bildiğiniz direkt hazır root'lu halini satan bir satıcı var mıdır ? Birde siz SFP model olarak Huawei MA5671A kullanmışsınız. @Recep Baltaş Bey ise Alcatel Lucent G-01OS-P modelini kullanmış. Hangisini önerirsiniz? Ayrıca @Recep Baltaş Bey, Alcatel Lucent SFP'de OpenWrt hazır yüklü müydü? Hazır yüklü satılan bildiğiniz bir satıcı var mıdır ? Ayrıca bu güzel makale ve videolar için teşekkür ederim sizlere.Merhaba Recep Bey,
Ne yazık ki 2.5G portlu ONT bulmak oldukça zor. Diyelim ki bulduk, çoğu ürün kişiselleştirmeye izin vermiyor.
Şu anda Türkiye'ye getirilebilen VSOL marka 2.5G ONT'ler mevcut, ancak kaliteleri oldukça düşük. SFP için arkadaşlara önerim, eBay üzerinden satın alıp satıcıdan gümrük için düşük bir fiyat göstermesini istemeleri. Ben iki kez sipariş verdim ve her ikisini de OpenWRT'siz aldım. Ayrıca her biri için ek olarak 150 TL ödeme yapmak zorunda kaldım.
MA5671A öneririm, Recep bey OpenWrt yüklü şekilde aldı fakat sürüm düşürmesi yaptık. Şuanda Türkiye'de olmadığımdan satıcıları görüntüleyemiyorum o yüzden link veremem ne yazık ki.Bahsettiğiniz ONT bu 1*2.5GbE+1GE ONT olmalı sanırım. Bende diğer arkadaşlar gibi SFP'yi OpenWRT'siz getirip Arduino ile uğraşmak istemiyorum. Bildiğiniz direkt hazır root'lu halini satan bir satıcı var mıdır ? Birde siz SFP model olarak Huawei MA5671A kullanmışsınız. @Recep Baltaş Bey ise Alcatel Lucent G-01OS-P modelini kullanmış. Hangisini önerirsiniz? Ayrıca @Recep Baltaş Bey, Alcatel Lucent SFP'de OpenWrt hazır yüklü müydü? Hazır yüklü satılan bildiğiniz bir satıcı var mıdır ? Ayrıca bu güzel makale ve videolar için teşekkür ederim sizlere.
Ürün Türkiye’ye teslim edilemiyor olarak gözüküyor. Sipariş veremiyorum maalesef.Ben buradan aldım ama ben alırken OpenWrt yüklü sürüm vardı, şu anda yok maalesef gördüğüm kadarıyla. Bulursanız link paylaşın lütfen.
![]()
Alcatel Lucent G-010S-P MREV:01 ICS:01 GPON ONT SFP 3FE56641AAAA Önceden Kullanılan ONU STICK SFP Modülü Optik Alıcı-Verici - AliExpress 509
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com
Buldum. Doğrudan Huawei, OpenWrt yüklü seçeneği de var.
![]()
2.5G SmartAX Huawei MA5671A İkinci El Gpon ONU STICK Soğutuculu OpenWrt Firmware | 2.5G SFP RJ45 Medya Dönüştürücü - AliExpress 509
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.comtr.aliexpress.com