OpenWRT sonrası hangi ayarlar yapılmalı?

FrtDns

Gelişen
Merhaba arkadaşlar Benim kullandığım modem tenda v12 ve kullandığım router ise tp-link tl-wr841n kullandığım hat ise normal türktelekom hattı altyapı uygun olmadığı için fiber kullanamıyorum.

Kullandığım router a openwrt kurdum başarılı bi şekilde hallettim ayarlar felan düzenledim ama ne yaptıysam internet bağlantısını sağlayamadım bu konu hakkında internette epey bi araştırmada yaptım fakat bununla ilgili pek elle tutulur bişey bulamadım bulduklarımıda denedim gene bi sonuca varamadım konu hakkında detaylı bi bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim teşekkür ederim şimdiden

@Techolay

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar Benim kullandığım modem Tenda V12 ve kullandığım router ise TP-Link TL-WR841n kullandığım hat ise normal Türk Telekom hattı altyapı uygun olmadığı için fiber kullanamıyorum.

Kullandığım router a OpenWrt kurdum başarılı bir şekilde hallettim ayarlar falan düzenledim ama ne yaptıysam internet bağlantısını sağlayamadım bu konu hakkında internette epey bir araştırmada yaptım fakat bununla ilgili pek elle tutulur bir şey bulamadım bulduklarımıda denedim gene bir sonuca varamadım konu hakkında detaylı bir bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim teşekkür ederim şimdiden

@Techolay

Access Point modunda kullanmalısınız.

Access Point modunda kullanmalısınız.

Hocam bu videoyu gördüm ve uyguladım 2-3 defa. Fakat IP değiştirdikten sonra hiçbir şekilde ara yüze bağlanmıyor önce modemin LAN portundan kablo çekiyorum, routerin LAN portuna takıyorum ve dediği gibi ayarları yapıp kaydediyorum. Ondan sonra routerin LAN portundan da 1 tane kabloyu PC'ye bağlayıp arayüze girmeye çalışıyorum ama girmiyor. Ancak adam aynı işlemle girebiliyor, ben bir hatamı yapıyorum acaba? Yardımcı olabilir misin? Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu videoyu gördüm ve uyguladım 2-3 defa. Fakat IP değiştirdikten sonra hiçbir şekilde ara yüze bağlanmıyor önce modemin LAN portundan kablo çekiyorum, routerin LAN portuna takıyorum ve dediği gibi ayarları yapıp kaydediyorum. Ondan sonra routerin LAN portundan da 1 tane kabloyu PC'ye bağlayıp arayüze girmeye çalışıyorum ama girmiyor. Ancak adam aynı işlemle girebiliyor, ben bir hatamı yapıyorum acaba? Yardımcı olabilir misin? Teşekkür ederim.

Videoda gayet net bir şekilde anlatıyor, kendimde bu şekilde yapmıştım önceden.
Öncelikle bağlantıyı doğru yaptığınıza emin misiniz?
Bağlantı şu şekilde olmalı:
Modem lan portu> Ethernet > router WAN portu

1000003146.webp

Ayrıca arayüze giremiyor musunuz?
Luci(arayüz) yüklediğinize emin misiniz?

Videoda gayet net bir şekilde anlatıyor, kendimde bu şekilde yapmıştım önceden.
Öncelikle bağlantıyı doğru yaptığınıza emin misiniz?
Bağlantı şu şekilde olmalı:
Modem lan portu> Ethernet > router WAN portu

Eki Görüntüle 106856

Ayrıca arayüze giremiyor musunuz?
Luci(arayüz) yüklediğinize emin misiniz?
Şimdi hocam tekrar deniyorum Modemin lan portundan gelen ethernet kablosunu routerın wan portuna takıcam routerın lan portundan da pc ye bağlicam EKTEKİ GİBİMİ

Dosya Ekleri

• MODEM.webp
    MODEM.webp
    16,7 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Geri
Yukarı Alt