Şu an test ettim. Reklam engelleme ayarı kapalı ve açık sorun yok. Ama çok geç yükleniyor. YT yeni arayüz geçiş döneminde ve anladığım kadarıyla telefondaki uygulamalarda kullandığı o hantal arayüze geçiyor. Sırf bu arayüzden dolayı telefonda çoğu Google uygulaması yerine alternatiflerini kullanıyorum. Yani bu geç yüklenme YT kaynaklı olabilir.
Kısaca tüm uzantıları devre dışı bırakmayı deneyin. Tarayıcıyı güncelleyin. Çerez ve ön bellek temizliği yapın. En son olarak tarayıcı sıfırlamayı deneyin.
Ana tarayıcım Edge'de ise Premium yeni özellik denemesinde yeni arayüz var. Yeni arayüzde mesela beğendiğim videoları falan anlayamıyorum. Görsel bildirimleri yorum, açıklama vb. menüleri arasında gidince bozuluyor.
Neyse Google diğer tarayıcılara bir yavaşlatma uyguluyor olabilir. Ama Opera'nın ayrı bir sorunu var. Zaten diğer Chromium tarayıcılara göre yavaştı. O yavaşlık sorunu iyice artmış. Mesela bu YT videosunun üstüne gelince Opera'nın kendi çıkardığı açılır pencere, video iyileştirme arayüzü sitede kaynak sızıntısına yol açıyor.
Bence Edge geçiş yapın. Eğer Opera duracaksanız bir de düz Opera deneyin veya sorun çözülmesi için Opera'ya geri bildirim yazın.