ALCYONEUS

Uzman
Arkadaşlar babamın telefonuna sanırım virüs girmiş. Belli saatlerde cihazın ekranına sürekli reklam geliyormuş. Elime alıp baktığımda ben de karşılaştım, sürekli reklam gönderiliyor. Telefonda görünürde indirilmiş bir APK yok. En azından download klasörü boş.

Telefon biraz eski, Oppo A5S. Ayarlardan uygulama yönetimi>uygulama listesi>sistem işlemlerini göster seçeneğinden bazı uygulamaları görebiliyorum. Telefonun kendi yazılımı mı değil mi çözemiyorum. Mesela Aidlserver Demo var, Dark var, Companion Device Manager var, Emcamera var, Engiinermode Exsupport Gnssdebugreport İşaret Hareket Hizmetleri vs. var.

Böyle karışık bir durum söz konusu. Bu programlar/yazılımlar sistemde işlem yapıyor. Hangisi kendi yazılımı hangisi casus yazılım nasıl ayırt edebilirim? Sanırım cihazın sürümü düşük olduğu için güvenlik programları Play Store'da desteklenmiyor. Kendim üyeliğim olan programı indirebildim ama o telefona kuramadım. Ne yapabilirim? Google tarafında girilen sitelerden bulaşma ihtimali var mıdır? Küçük yaşta çocuk da oyun oynamak için vs. kullanıyor. Nereden, nasıl oldu bu çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
ESET indir. Antivirüs yerine gel ve üstteki 3 notkaya tıkla. Adware dedector de ve izin ver. Reklam çıkınca listede hangi uygulama olduğu görülür. Kaldır de ve kaldır. Maalesef Play Store reklam virüslü barındıyor.

ESET indirip bakar mısın? Belki bulunur. Ayrıca çözülmezse sıfırlamanı, DNS'den AdGuard eklemeni öneririm.

ESET Play Store'da görünmüyor maalesef muhtemelen Android sürümü yüzünden dedteklenmiyor VPN'ya da şifre güvenliği için olan uygulamaları çıkıyor sadece kendi uygulamasını telefonumda buldum ama sıkıntılı cihazda indirme sağlayamıyorum bir de iş telefonu olduğu için sıfırlama durumumuz yok başka alternatif seçenek yok mudur bilgisayara bağlayarak tarama yaptırabilir miyim acaba öyle bir seçenek varsa da nasıl yaparı çünkü muhtemelen destek kesildi ve çoğu güvenlik uygulamasını artık desteklemiyor.

ESET Play Store'da görünmüyor maalesef muhtemelen Android sürümü yüzünden dedteklenmiyor VPN'ya da şifre güvenliği için olan uygulamaları çıkıyor sadece kendi uygulamasını telefonumda buldum ama sıkıntılı cihazda indirme sağlayamıyorum bir de iş telefonu olduğu için sıfırlama durumumuz yok başka alternatif seçenek yok mudur bilgisayara bağlayarak tarama yaptırabilir miyim acaba öyle bir seçenek varsa da nasıl yaparı çünkü muhtemelen destek kesildi ve çoğu güvenlik uygulamasını artık desteklemiyor.

Ayarlardan uygulamalar kısmına gir şüphelendiğin ve kullanmadığın programları sil.

Ayarlardan uygulamalar kısmına gir şüphelendiğin ve kullanmadığın programları sil.

Sanırım PowerShell'di ben onu yükledim ve yapay zekadan yardım alarak bilgisayardan telefondaki bütün yüklenmiş programları listeledim başta hiçbir şey çıkmadı silinmiş ama telefonun içerisinde kalan bazı programlar vardı şüphelendiklerimi temizledim sonrasında dosyalara girdiğimde indirilenlerde Chrome. APK'yı gördüm normalde ilk başlarda cihazın indirilenler klasörünü kontrol etmiştim ama görünmüyordu oradan virüs bulaştığını düşünüyorum pek de bir önemi kalmadı telefonda şu an reklam vs gelme durumu yok ama cihaz şu an kullanılmıyor daha fazla böyle saçma sorunlarla karşılaşmamak adına yeni iOS cihaz satın almakta bulduk çözümü.

Sanırım PowerShell'di ben onu yükledim ve yapay zekadan yardım alarak bilgisayardan telefondaki bütün yüklenmiş programları listeledim başta hiçbir şey çıkmadı silinmiş ama telefonun içerisinde kalan bazı programlar vardı şüphelendiklerimi temizledim sonrasında dosyalara girdiğimde indirilenlerde Chrome. APK'yı gördüm normalde ilk başlarda cihazın indirilenler klasörünü kontrol etmiştim ama görünmüyordu oradan virüs bulaştığını düşünüyorum pek de bir önemi kalmadı telefonda şu an reklam vs gelme durumu yok ama cihaz şu an kullanılmıyor daha fazla böyle saçma sorunlarla karşılaşmamak adına yeni iOS cihaz satın almakta bulduk çözümü.

Zengin yöntemi. Saçma sapan yerlerden uygulama indirirken dikkatli olun.