Rehber OptiScaler ile Diablo IV FSR 4 ve DLSS Frame Generation Rehberi

Input'u DLSS-G Streamline'a alıp öyle deneyebilirsiniz. Her oyunda çalışmadığı doğru, CP2077'de ciddi frame pacing sorunları var mesela.

O da olmazsa Lossless Scaling'in Linux portu var, kurması bayağı zahmetli ama. Çoğu oyunda düzgün çalışır, UI sorunu da çok yaratmaz.

Çalışacağını sanmıyorum zira oyun içi ayarlardan DLSS Frame Gen açılamıyor.
DLSS-G Streamline yapıp configi kaydedip yeniden başlatmak gerekiyor. FG ayarlarında yapılan değişikliklerde öyle istiyor. Yaptıysanız da olmadıysa bilemiyorum. Bazı oyunlarda gördüğüm bir durumdu kullanırken. O oyunlarda inputu FSR 3'den de alabiliyorduk ama FSR 2'de kalan oyunun FSR 3 desteklemesini beklemek akıl karı olmaz herhalde.

Optiscaler'ın amacı bu değil mi?
Optiscaler'in bir yerden inputu alması gerekiyor. Ya FSR 3'den ya da DLSS-FG'den. OptiFG dediğiniz şeyi yapıyor ama sizde çalışmadı. Sadece FSR veya DLSS destekleyen oyuna ara katman olarak spoof edip diğer kartlarda da çalışmasını sağlıyor.

Seçmedi. Kaldı ki FG zaten seçilemiyordu.
FG Input'dan oyuna FG'yi spoof edince oyun ayarlarında belirmesi, açtıysanız da açık olması lazım. 2x'i kendi seçmemesi çok saçma dediğim gibi.

Bu arada OptiScaler, Upscaling ayarınızı override edip XeSS yapıyor. Yani FSR4 kullanmıyorsunuz. Düzeltmişsiniz şimdi gördüm.

Denemek isterseniz AntiLag 2'yi de expose edebilirsiniz oyuna.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…