Detaylar
Kim cevapladı?HDDKullanıyorum
Üstün
Şu adamla iki saat karşılıklı dertleşsem hayatımda sorun kalmaz ya, öz abim gibi seviyorum.
Konu üzerine yorum yapmak hiçbirime düşmez, Tanrı rahmet etsin.
Tanrı rahmet etsin denmez, bu yanlış bir kelimedir. Doğrusu Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun denir. Yabancılar tanrıya dua eder, biz Allah'a dua ederiz, rahmet ederiz. Allah rahmet eylesin, tanımam etmem ama yorum yapmak istedim.
SF26
Üstün
Tanrı kelimesi öz Türkçe olarak tabir ettiğimiz İslamiyet öncesi Türk halkının kullandığı bir kelimedir. Allah Arapça iken Tanrı Türkçe bir kelimedir. Dolayısıyla bir Türk olarak Tanrı derim, Allah değil.Tanrı rahmet etsin denmez, bu yanlış bir kelimedir. Doğrusu Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun denir. Yabancılar tanrıya dua eder, biz Allah'a dua ederiz, rahmet ederiz. Allah rahmet eylesin, tanımam etmem ama yorum yapmak istedim.
Ayrıca yabancılar dediğiniz kişilerin dinleri İslamiyet'ten önceki 'Hak' dediğimiz dinler, dolayısıyla onların Tanrı'sıyla bizim Tanrı'mız birdir.
Türkçe'den kopmamaya özen gösterin, iyi sosyaller.
Tanrı kelimesi öz Türkçe olarak tabir ettiğimiz İslamiyet öncesi Türk halkının kullandığı bir kelimedir. Allah Arapça iken Tanrı Türkçe bir kelimedir. Dolayısıyla bir Türk olarak Tanrı derim, Allah değil.
Ayrıca yabancılar dediğiniz kişilerin dinleri İslamiyet'ten önceki 'Hak' dediğimiz dinler, dolayısıyla onların Tanrı'sıyla bizim Tanrı'mız birdir.
Türkçe'den kopmamaya özen gösterin, iyi sosyaller.
Siz kendi dilinizde Tanrı diyebilirsiniz. Müslüman olan hiçbir zaman Tanrı kelimesini kullanmaz. Ben katılmıyorum, kusura bakma. Biz okullarda din dersinde, cami hocalarından böyle öğrendik. Cami hocasına bir sorun isterseniz size ne cevap verecek. İyi sosyaller.
SF26
Üstün
Kendi dilinizde dediğiniz şey Türkiye Cumhuriyeti'nde yani yaşadığın ülkendeki tek resmi dil. Müslümanım ve Tanrı diyorum, sizdeki 'Allah deme' sendromunun en büyük sebebi Arap yozlaşmasına maruz kalmış olmanız. Buna okullarındaki din dersindeki/camilerindeki hocaların da dahil. Senin din dersindeki/camilerindeki hocaların önce Araptaparlığı bıraksın, sonra bana ders verebilir.Siz kendi dilinizde Tanrı diyebilirsiniz. Müslüman olan hiçbir zaman Tanrı kelimesini kullanmaz. Ben katılmıyorum, kusura bakma. Biz okullarda din dersinde, cami hocalarından böyle öğrendik. Cami hocasına bir sorun isterseniz size ne cevap verecek. İyi sosyaller.
Kendi dilinizde dediğiniz şey Türkiye Cumhuriyeti'nde yani yaşadığın ülkendeki tek resmi dil. Müslüman'ım ve Tanrı diyorum, sizdeki 'Allah deme' sendromunun en büyük sebebi Arap yozlaşmasına maruz kalmış olmanız. Buna okullarındaki din dersindeki/camilerindeki hocaların da dahil. Senin din dersindeki/camilerindeki hocaların önce Araptaparlığı bıraksın, sonra bana ders verebilir.
Elhamdülillah Müslümanım, Allah'ıma binlerce şükür olsun. Sizin gibi insanlarla uğraşmak zor. Neyse, göz ardı etmekten başka seçeneğim bulunmuyor. Hayatınızda başarılar.
SF26
Üstün
Şunu okuyup birazıcık bilgilen Müslüman kardeşim, kutsal kitabımızda ilk ne diyor: 'İkra'.Elhamdülillah Müslümanım, Allah'ıma binlerce şükür olsun. Sizin gibi insanlarla uğraşmak zor. Neyse, göz ardı etmekten başka seçeneğim bulunmuyor. Hayatınızda başarılar.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-