Ortalama bir telefon için ne kadar para lazım?

Bütçe
Tahmini 15-20 bin arası
Dayı şu mesajları beğenmeyenler alternatifleri de sunsa keşke ya.
Sunayım, G99'lu cihaz alacağına A55, Honor 90 gibi alternatiflerini alabilir. Xioami istediği kadar iyi telefon yapsın yazılımdan -1 yiyor zaten.

Ayrıca söylediğiniz telefonlar da rezil rüsva f/p oranına sahipler.

Kişisel görüş kanka, bana pek de kötü durmadı . Ama A55 de gayet güzel, NP almasam onu alacaktım.
Elbette orası öyle, renkler ve zevkler hususu.
Peki 20 bin gibi fiyatlara çıkmaya gerek var mı, çıksam "iyi ki çıkmışım be" dedirtecek kadar bir fark olur mu?
Gündelik kullanıcı isen A55 yeterli, 20 üzerine çıkarsan S23 FE var ama aralarında iyi ki almışım dedirtecek aşırı fark yok.

Yanlışım yoksa S23 FE ve A55 arasında SOC performansı, VC alanının büyük olması ve kamera paketi harici ciddi fark olmamalı.

Bence Alınabilecek listesinde önerebileceğim cihazlar şöyle olurdu:
Galaxy M34 5G İşlemci ve Bataryası günlük kullanımda iş görür.
Infınıx Note 30 Mediatek Helio G99 biraz düşük gibi gözükse'de JBL hoparlör bulundurması ve 3 gün önce Android 14 alması kulağa iyi geliyor(Arkadaş kullanıyor oradan biliyorum)
Eğer 9499 TL geçkin iyi bir şeyler olsun derseniz de:
A35 5G 8/256 GB önerebilirim. (Güncellik iyidir kafasında bir cihaz)
Poco X6 12/256GB olabilir.

Son olarak sanırım S24 FE çıkacakmış. Onun çıkmasını bekleyip ÖTV indirimiyle beraber onu almak ne kadar mantıklı olur?

ÖTV indirimi konusunda 9.500 tl altı diye bir şey gördüm, ben mi yanlış biliyorum acaba bu ÖTV olayını?

Peki 20 bin gibi fiyatlara çıkmaya gerek var mı, çıksam "iyi ki çıkmışım be" dedirtecek kadar bir fark olur mu?
S23 FE bir tek o farkı hissettirebilir, SoC olarak çok fark var. Rahatça verebilirim diyorsan çık bence S23 FE'ye, A55'de üzmez tabii ki bütçe çıkmıyorsa.

Son olarak sanırım S24 FE çıkacakmış. Onun çıkmasını bekleyip ÖTV indirimiyle beraber onu almak ne kadar mantıklı olur?
S24 FE'nin 15-20 civarına çıkma imkanı yok, vergiyle bile o fiyata düşmesi zor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…