Ortalama bir telefon için ne kadar para lazım?

Bütçe
Tahmini 15-20 bin arası
S24 FE denilen cihazın en az 30K'dan çıkacagina eminim, S23 FE Samsung Shop'da 25K gibi bir fiyattayken S24 FE asla 20K gibi bir fiyata cikmaz. O yuzden onu beklemeyin.

S23 FE ile A55 arasina en bariz fark yongada. Exynos 2200 GPU ve CPU olarak bariz sekilde guclu, ISP olarak daha yetenekli ve başarılı. Termal anlamda da S23 FE'nin kasasi sogutuyor ama oyunlarda cok guc tuketiyor. A55 ise pil anlaminda daha basarili, isinmaz ama S23 FE'ye gore daha gucsuz.

Siz ekran ve pil istemissiniz, A55 uygundur.

Samsung sitesindeki ürünlerin fiyatı şişirilmiş oluyor, kampanyanın artısı olmuyor genelde.

Samsung sitesinden S23 almak yerine başka platformdan aynı ürünü dâhâ ucuza alıp üzerine sigorta ve uzatılmış garanti de alırsın.
Hocam üstteki ifadeye güldüm bu arada, gülme ifadesini yanlış anlamayın.
İnternet mecrası burası, ciddiyete gerek yok, ufak tefek şeyler için açıklama yapmana hele hele hiç gerek yok.

@Surface Area ben de A54 ile ayni kasaya konuldugunu gorunce. S21 FE'nin plastik kamera adasina kiziyordum, cigir acti herifler.
Arkadaşlar şimdi S24 FE'yi beklemek mantıklı mı olur mantıksız mı, tavsiyeniz var mı?
Sizin butcenizde fiyatlanmayacagi kesin hoca. Bunu kabul ediyorsaniz bekleyin.

• Samsung A55
  • Honor 90
  • NP (2a) (İndirimde bulursan)

Öncelikle bu 4 tane cihaza detaylı bir bakalım isterseniz. Kullanıma bağlı olarak her cihazın kendisine göre artısı olduğunu da belirtmek isterim.

Samsung A55 artıları:
  • Cam kapak kullanımı.
  • 1 TB hafıza kartı desteği.
  • 5000 mAh batarya bulunması.
  • Bluetooth 5.3 desteklemesi.
  • 4+5 yıl güncelleme desteği.
  • Vapor Chamber soğutma.

Samsung A55'in eksileri:
  • Orta seviye bir 4 nm'lik işlemci.
  • 8.2mm'lik kalınlık bulunması.
  • 213 gramlık ağırlığı olması.
  • USB 2.0 bulunması.

Honor 90'ın artıları:
  • 7.8mm'lik kalınlık bulunması.
  • 1.7 milyar renk ve %90.19 ekran oranı.
  • 12 GB RAM ve 512 GB depolama.
  • Vapor Chamber soğutma.
Honor 90'ın eksileri:
  • OIS desteği bulunmaması.
  • Hafıza kartı desteği.
  • Mono ses kalitesi.
  • Dolby Atmos.

Nothing Phone 2A'nın artıları:
  • Ekran da bulunan özellikler.
  • 45W'lık hızlı şarj desteği.
  • 3+4 yıl güncelleme desteği.
  • Vapor Chamber soğutma.
Nothing Phone 2A'nın eksileri:
  • 1080p ön kamera video.
  • 8.55mm'lik kalınlık bulunması.
  • Plastik kapak kullanımı.
  • USB 2.0 bulunması.
Samsung S21 FE 5G (2. Nesil)'nin artıları:
  • Dynamic AMOLED ekran bulunması.
  • 15W'lık kablosuz şarj desteği.
  • Bi' tık daha iyi bir 5nm'lik işlemci.
  • İyi bir kamera paketine sahip olması.
  • 7.9mm'lik kalınlık ve 177 gramlık ağırlık.
Samsung S21 FE 5G (2. Nesil)'nin eksileri:
  • 4500 mAh batarya bulunması.
  • Hafıza kart desteği bulunmaması.
  • 4+5 yıl güncelleme desteği.
  • Bluetooth 5.0 desteklemesi.

Son olarak 4 cihazdan en iyi işlemciye sahip cihaz Samsung S21 FE 5G (2. Nesil)'dir. Diğer cihazların işlemcisi de iyi ama Snapdragon 888'i geçemez.

S21FE ile ilgili ben de bir yorum yapayım. 2 yıldır Exynos varyantını kullanıyorum. Batarya harici neredeyse her şeyinden çok memnunum. Aldığım zamandan beri ne donma ne de bir kasma gibi bir problem yaşamadım. Kamerası da gayet güzel bence. Şu an alınır mı? O tartışılır. Yeni telefonları hiç takip etmediğim için bununla ilgili bir yorum da yapamayacağım. Bataryadan da eğer 10 saat üstü ekran süresi gibi bir beklentiniz yoksa size yetecektir. Dün 6 saat 55dk ekran süresi almışım. Telefona çok bakan birisi de değilim normalde.
Ek olarak ekran süresi fazla olan bir cihaz istiyorsanız Samsung a serisine yönemleniz daha iyi olur.

Son düzenleme:
Son olarak 4 cihazdan en iyi işlemciye sahip cihaz Samsung S21 FE 5G (2. Nesil)'dir. Diğer cihazların işlemcisi de iyi ama Snapdragon 888'i geçemez.

Adam günlük kullanım için istiyor ve bataryaya önem veriyor (Kameradan ziyade). Zaten buradan direkt S21 FE eleniyor, dört cihazdan paneli en kötü olan model. Ayrıca test sonucu atmıştım, A55 ve S23 FE günlük kullanımda bile fark oluşturmazken S21 FE'nin söz hakkı yok.

Ben 4 tane cihazın eksilerini ve artılarını belirttim. S21 FE 5G (2. Nesil)'in evet bataryası çok iyi değil. Onun dışında işlemcisi ve kamerası diğerlerine göre iyi. Nothing Phone 2A iyi ama bana kalırsa ekran gövde oranı, kablosuz şarj, 1080p video ve USB 2.0 kısmından eleniyor. A55 5G ise video kısmında 30 FPS'den, 8.2mm'lik kalınlıktan, 213 gram ağırlıktan ve USB 2.0'dan eleniyor. Honor 90 da suya dayanıklılık, toza dayanıklılık, mono ses kalitesi ve OIS'ten eleniyor. Geriye de S21 FE 5G (2. Nesil) kalıyor o ise ekran, kamera, işlemci, UHQA ve Dolby Atmos'dan benim açımdan kazanıyor. S21 FE 5G'de bir arkadaşın 7 saat civarı ekran süresi alması iyi gibi geldi. Konu sahibi de aşırı telefon kullanmadığı için ara sıra açıp normal kullanım yapılacaksa S21 FE 5G (2. Nesil) fazlasıyla arkadaşa yeterli gelir diye düşünüyorum.

Hocam tam homojen kıyaslama yapmıyorsunuz. Mesela Dolby Atmos A55'te de var, NP'da Dirac Audio var, Honor 90'da ise Honor Histen var. Mesela NP'a ekran gövde oranından eleniyor demişsiniz ama kendisinin ekran gövde oranı A55 ve S21 FE'den daha iyi... Dediğim gibi homojen bir kıyas olmamış ve konu sahibinin önceliklerine göre kıyas yapıyoruz, mesela bana da kalsa NP'da Stock Android var diye diğerlerinden daha iyi veya kamera öncelik olsa o zaman S21 FE önerilebilirdi. Konu sahibinin öncelikleri...

Honor 90 ideal. Bataryası çok iyi olmasa da, hızlı şarj ile dengeleyecektir. Samsung markasında en iyi ekran süresini A55 veriyor galiba. Ancak kutusu boş olduğundan bir öğrenciye ekstra masraf çıkartabilir, şarj gücünün düşük olduğunu da eklemek lazım. Ortalama kamera beklentisi olduğundan Poco X6 şu anki fiyatıyla bir seçenek olabilir. Ayrıca bataryasıyla öne çıkan Nothing Phone 2A modeli var. Keza bu modelin de kutu içeriği zayıf. Bu 4 cihaz arasında tercih yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…