Ortaöğretim KPSS ile katip olmak mantıklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ddakbrother
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 95
  • Etiketler Etiketler
    kpss

ddakbrother 8

Uzman
Yer
İzmit
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Kocaeli'de okuyorum ve okulumun bitmesine iki sene kaldı. Okul sonrası yüksek lisans ve doktora yaparak yıllardır hayalini kurduğum akademisyenliğe adım atmak istiyorum. Ancak maddi zorluklar artık beni çok zorlamaya başladı. Klavyede hızlı yazabildiğim için babamın da yönlendirmesiyle Ortaöğretim KPSS ile katiplik sınavlarına girmeye karar verdim. Kocaeli Adliyesi burada yaşadığım eve çok yakın. Hem okuldan uzaklaşmadan derslerime devam edebileceğim hem de para kazanabileceğim bir şey yapacağım.

KPSS sınavında yüksek not da alabileceğimi düşünüyorum. Sizce okurken maddi kazanç elde etmek için sınava girip yakındaki adliyede katip olma fikri size nasıl geliyor? Bu hem okuyup hem de severek yapabileceğim bir memurluk işi olduğu için düşündükçe beni çok heyecanlandırıyor açıkçası.

Klavye kesinlikle yeterli değil. Önemli olan mülakat. 220 yazıp elenen adamı da gördüm. Mülakattan geçebilirsen 10 numara meslek. Şu anda 62-63 bin lira maaş alıyorlar. 8-17 arası çalışıyorsun. Yemeğini de adliyede yersin uyguna. Ortaöğretim KPSS ile girilebilecek en mantıklı meslektir.

Mülakatta elemeyecekleri senaryoya kadar her şey çok güzel zaten. Bakalım inşallah sorun yaşamayız.

Mülakatta elemeyecekleri senaryoya kadar her şey çok güzel zaten. Bakalım inşallah sorun yaşamayız.
2 defa girdim, bu yıl tekrardan girdim. Cumartesi günü uygulama sınavında girmiştim. Ben de senin kafadanım, olursa olur olmazsa da devam yapacak bir şey yok.

Memur ol, gerekirse tuvalette dışkı temizle, özel sektörün, tekstilin, fabrikanın rezilliğindem her türlü iyidir.

Özel sektörde patronun cebini doldurmaya çalışırsan köle olursun, devlete hizmet eden ve idealleri olan yöneticilerin altında çalışırsan Türkiye şartlarında cenneti yaşarsın. Bazıları özel şirkette olmasına rağmen devletin kurumunda çalışıyor. Savunma sanayi ve devlet iştirakleri bu konuda çok iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…