Detaylar
Kim cevapladı?Merhaba ortaokula ilk başladığımda rehber ögretmen 20 özürsüz devamsızlık hakkınız var demişti. Şu an 7'yim ve 8 gün özürsüz devamsızlığım var. Peki ortaokulda belge alamama ve sınıfta kalma vs var mı?
Ortaokulda kalma falan yok dostum. Kardeşimin ayağı kırıldı 27 gün okula gitmedi. 7. sınıf şu an. Belge alamama olayı da yok. Kafana takma. Ne için böyle diyorlar anlamış değilim.
kulisfy
Uzman
Ortaokulda kalma falan yok dostum. Kardeşimin ayağı kırıldı 27 gün okula gitmedi. 7. sınıf şu an. Belge alamama olayı da yok. Kafana takma. Ne için böyle diyorlar anlamış değilim.
Lisede 8. sınıfta devamsızlıktan kalan bir arkadaşım var ancak 7. sınıfı bilmiyorum.
Blackraven
Üstün
Belge alma için devamsızlık sınırı yok ama devamsızlıktan kalma var. Ortaokulda yani 6 7 ve 8. sınıfta devamsızlık sınırını aşarsanız ŞÖK(Şube Öğretim Kurulu) toplanır ve sizin sınıfı geçip geçemeyeceğinize karar verir. Çoğu zaman öğrencinin sınıfı geçeceği yönünde karar verilir özellikler 3-5 gün devamsızlığı aşmış kişilerin ama bu tamamen kurulun insafına bağlıdır. Devamsızlıktan kalma yok diye bir kural yok yani.
Burhan61
Çalışkan
Merhaba ortaokula ilk başladığımda rehber ögretmen 20 özürsüz devamsızlık hakkınız var demişti. Şu an 7'yim ve 8 gün özürsüz devamsızlığım var. Peki ortaokulda belge alamama ve sınıfta kalma vs var mı?
Kalma yok ortaokulda.
Blackraven
Üstün
Hayır var. Çoğu zaman öğrencilerin geçiriliyor olması kalma olmadığı anlamına gelmiyor.
b) (Değişik:RG-25/6/2015-29397) Eğitim ve öğretim yılında özürsüz 20 gün devamsızlık yapanlar ile herhangi bir dersten yıl sonu puanı 45’ ten az olan öğrencilerin sınıf geçmesi veya sınıf tekrarına, ikinci dönemin son haftasında şube öğretmenler kurulunda karar verilir. Alınan gerekçeli karar, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-5 Ders Yılı Sonu Şube Öğretmenler Kurulu Öğrenci Kişisel Değerlendirme Tutanağına yazılarak e-Okul sisteminin ilgili bölümüne işlenir. Tutanağın bir örneği ders yılı sonu şube öğretmenler kurulu karar dosyasında saklanır. Ayrıca veli de bilgilendirilir. Bu kararda, oyların eşitliği hâlinde başkanın kullandığı oy yönünde çoğunluk sağlanmış sayılır.
Kaynak
Yanlış bilgi vermeyelim. Kardeşim de devamsızlıktan ve notlardan az daha kalıyordu, ŞÖK geçirdi onu son dakikada. @Blackraven haklı.
İsterseniz 60 gün devamsızlık yapın serseri değilseniz şök geçiriyor. Ben 7. sınıfta 30 gün özürlü 40 gün özürsüz yapıp geçmiştim.
Yeni konular
-
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-