Otelde çalışılır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Sıla Doğru
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 16
  • Görüntüleme Görüntüleme 454

Sıla Doğru

Üyecik
Otelde çalışma gibi bir niyetim var ancak oteller hakkında hiçbir bilgim yok. Otelde, otel kendi içinde birden fazla departmana ayrılıyor. Hangi departman daha fazla kazandırır? Otelde çalışmış, bilgili kişiler var mı? Şehir dışından çalışmaya geleceğim. Lojman hakkı sunan otel bakmaya çalışacağım. Otelde çalışılır mı? Zorluk çeker miyim?

Şimdi bazı departmanlar kötü mesela F&B. Ben orada çalışıyorum. Bir sürü dil bilmeyen veya az dil bilen eleman, elinin bira kokması cart curt. Birde ön büro var. O daha iyi. Bakımlı olman birde dilinin olması gerekiyor. Mutfağa çok girişme hatta hiç en rezalet departman mutfak zaten. Birde animasyon var. En eğlenceli departman ama modunun sürekli yerinde olması gerekiyor. Bir derdin veya üzgünlüğün varsa bile yansıtmaman belli etmemen gerekiyor.

Kısacası bar daha az kazandırır ama sosyal becerilerini geliştirir. Ön büro daha fazla kazandırır ama misafirlerle çok uğraşmazsınız. Mutfak ise en rezalet kokan. Animasyon ise eğlence ama duygu olarak değişmemesi gerekiyor.

@Wartz, misafir ilişkileri departmanı hakkında ne söyleyebilirsiniz? Bir de lojmanları merak ediyorum.

@Wartz, lojmanları çok mu kötü? Lojmanda kaldınız mı? Lojmandan başka şansım yok gibi gözüküyor.

@Wartz, lojmanları çok mu kötü? Lojmanda kaldınız mı? Lojmandan başka şansım yok gibi gözüküyor.
Kalmadım ama bazı kalan tanıdıklarım var. Mesela benim otelin lojmanı çok kötü ve genellikle insanlar biraz ürkütücü olabiliyor. Mesela abimin arkadaşı bir ara benim otelde kısa süreliğine çalışmaya gelmişti. Lojmandaki ilk gecesinde bir adam kapısını kilitlemişti çocuğun. Çocukta otostop çekip geri memleketine döndü. Yani lojman tek çare ise biraz dikkatli olmak gerekir.

Sorularımla umarım sizi çok sıkmıyorumdur. Konu hakkında fikrim olmadığı için çok soru soruyorum. Dört, beş yıldızlı otellerin lojmanı nasıl olur? Sizin oteliniz kaç yıldızlı? İnternetteki ilanlara baktığım kadarıyla lojmanların, maksimum iki kişilik olduğu yazıyor otel iş ilanlarında.

Lojman işi sıkıntılı. Şansa bolca ihtiyacın olur. Bahşiş odaklı bölümlerde daha çok kazanırsın. Genç, dinamik değilsen F&B ye bulaşma da ne yaparsan yap.

Daha önceden lojmanda kalmış mıydınız? Dört ya da beş yıldızlı otellerin lojmanı nasıl olur?

Lojmanlar nasıl sorusuna kimse cevap veremez. Kalacağın yer çok iyi de olsa ortamı da önemli. Genel izlenim olarak lojmana önem verilen otel duymadım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…