Otobüs firmaları kafalarına göre mi zam yapıyorlar?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 5123
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 405
  • Etiketler Etiketler
    otobüs zam

5123

Deneyimli
Makaleler
2
Merhaba,

Son zamanlarda sık sık sabit yolculuk yaptığım yer normalde İstanbul Harem üzerinden 140 TL idi. 2 gün önce 350 TL'ye aldığım biletim şu an 300 TL'ye indirmişler.

Ben genellikle Anadolu Yakası'ndan seyahat ediyordum. Avrupa Yakası'ndan gittiğim yer 350 TL idi, bugün baktığımda ise 500-550 TL arasında değişiyor. İstanbul-Ankara seferi fiyatları sabit fakat Adapazarı bölgesinde fiyatlar sürekli değişiyor. 1 hafta önce İstanbul>Gaziantep seferi 800 TL iken bugün 1.100 TL olmuş, örnek olarak. Bayramdan sonra fiyatlar düşüyor fakat yine artıyor. Otobüs firmaları sizce kafalarına göre mi fiyatlarla oynuyor, yoksa üstlerinden emir alarak mı fiyat güncellemesi yapıyorlar? Belki aramızda otobüs firmasında çalışan vardır da bizi bilgilendirebilir.

Şöyle örnek göstermek istersem eğer İstanbul>Ankara (AŞTİ Terminali) 8 saat 15 dakika yolculuk süresi ile 279 TL ile 400 TL arasında değişiyor ve bu yol İstanbul'dan daha uzun olmasına rağmen fiyatı zam yapılmıyor. İstanbul>Adapazarı seferi ise 2 saat 15 dakika olmasına rağmen fiyatlar çok uçuyor.

Sebebi sizce nedir?

Kafalarına göre yapıyorlar. Bir arkadaş Aydın - Hatay seferi için bilet aldı, bayram nedeniyle 1200 liraydı. Normalde aynı bilet bir hafta önce 900 liraymış.

Talebe göre zam yapıyorlar. İstanbul'dan trabzona doğru olan rotasyondaki sehirler bayramlarda pahalı oluyor mesela. Daha yeni 450 TL'lik bilete 600 TL ödedim.

İfadeler: 995
Bende bugün aralarında 180 km yol olan iki ilçe arasına 420 tl ödedim. Çok zamlanmış.

Bayram zamanlarında genellikle olan bir şey diye biliyorum.

Serbest piyasa ekonomisi! Bu böyle olunca arz-talep doğru fiyatı ortaya çıkaracakmış ta mış mış (yersen)

Metro truzim biraz daha ucuz diye biliyorum.
Hocam Pamukkale'den alacağım ben iyi midir? Bayramın 1.günü için bilet alacağım sizce bugün mü alayım yoksa Bayram'ın 1.günün'de mi alayım? Zam gelir mi açısından soruyorum hocam.

Talebe göre zam yapıyorlar. İstanbul'dan trabzona doğru olan rotasyondaki sehirler bayramlarda pahalı oluyor mesela. Daha yeni 450 TL'lik bilete 600 TL ödedim.
Bende Pamukkale'den alacağım bayram için şimdi mi alayım hocam yoksa bayramın 1.günü mü? Gideceğim yere bayramın 1.günü gideceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…