Owa - Zenginlik Akademisi Nedir?

Merhaba,

Son zamanlarda "OWA" kavramıyla sık sık karşılaşıyorum ama tam olarak ne olduğunu anlayamıyorum.
Nasıl yapıldığını, yasal olup olmadığını ve gerçekten işe yarayıp yaramadığını merak ediyorum.
Google üzerinden araştırma yapmaya çalıştım ancak detaylı ve güvenilir bir bilgiye ulaşamadım.

Genellikle Instagram’da pasif gelir üzerine videolara bakarken karşıma bazı hesaplar çıkıyor. Bunlardan biri de Filiz Miftari isimli bir kadın. "Zenginlik Akademisi" adında bir sistem kurmuş. Bazı kişiler bu sistemin bir Ponzi olduğunu iddia ediyor. Ancak diğer yandan çok sayıda kadının bu sisteme katıldığını ve kazanç elde ettiklerini söylediğini görüyorum.

Görünüşe göre “Skool” isimli bir platform üzerinden bir panel oluşturuyorlar ve bu panel aracılığıyla eğitimler paylaşılıyor. Ayrıca bir WhatsApp grupları da var sanırım.
Ancak bu sistemin nasıl işlediğini içeriden görmeden anlamam çok zor. Katılım için 23-25 bin TL gibi bir ücret talep ediliyor. Bu kadar büyük bir meblağı yatırmak ciddi bir karar.

Açıkçası işsizlikten dolayı psikolojik olarak da çok zor bir dönemden geçiyorum.
İnternet altyapım da çok kötü, bu yüzden kendi içeriklerimi üretip Instagram veya YouTube üzerinden ilerleyemiyorum.

Lütfen bu konuda gerçekten bilgisi olan herkes – kadın veya erkek fark etmez – bana yardımcı olabilir mi?

Aşağıya bazı bağlantılar bırakıyorum, konu daha iyi anlaşılsın diye:

Eğer moderatör linkleri sakıncalı görürse tabii ki kaldırabilir.
Tek isteğim, gerçekten bu konuda bilgi sahibi olan birilerinin fikirlerini duymak.
Çünkü hayatımı düzene koymak için bir gelir kapısına ihtiyacım var.

Şimdiden çok teşekkür ederim.

Pasif gelir sadece emekli maaşıyla ya da kira geliriyle olur. Diğerleri dolandırıcıdır artık kanmayın şöyle şeylere. Madem zor durumdasınız basit işlere yönelin. Ne bileyim bir kafede garsonluk yapın.

Engin ve son teknoloji bakış açınla beni aydınlattığın için çok teşekkür ederim.
Hayatında hiçbir girişimde bulundun mu? Emekli maaşı ve kira geliri dedi ya Aşırı yenilikçi fikirleriniz var.

Çaresiz veya çalışmadan zengin olmak isteyenler böyle dolandırıcılara kanıp kalan son paralarını da kaybediyorlar. Evet belki kazananlar vardır ancak sonunda hepsi dolandırılacak. 20-30 senedir bu ülkede aynı sistemden insanlar dolandırıldı ama akıllanmadılar. Hâlâ daha bunlara inanıp birde savunuyorsanız ne diyeyim gidin dolandırılın.

Dediğim gibi hiçbir şey yapmadan gelir elde etmenin tek yolu emekli maaşı ve kira geliridir.

Filiz Hanım sistemin kurucusu fakat yurt dışında yaşıyor. Ben Türkiye'den bir eğitimciden aldım. Ayda 3-4 satış yaparak gayet güzel kazançlar elde ediyorum.

Filiz Hanım sistemin kurucusu fakat yurt dışında yaşıyor. Ben Türkiye'den bir eğitimciden aldım. Ayda 3-4 satış yaparak gayet güzel kazançlar elde ediyorum.
Sadece hiçbir şey bilmeyen kadınlara ya da hemcinslerinize mi satabiliyorsunuz? Çünkü sosyal medyanın ve dijital pazarlamanın p sini bilmeyen kendine bu ismi takıyor. Sadece hiç bilmeyen kişileri bularak mı kazançlı olduğunuzu söylemeye çalıştınız? Bu konunun önünüze nereden ve nasıl düştüğünü de ayrıca çok merak ediyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…