Selam, sistemimi satmayı düşünüyorum, kaça satarım/satmalıyım fikir almak istiyorum.
Oyun işini bıraktım, artık YouTube için video editleme (ağırlıklı fotoğraf, ara sıra 1080p video) işi görecek bir laptopa geçmeyi planlıyorum. Elimdeki masaüstü sistemi satacağım, özellikleri şöyle:
Ekran Kartı: RX 6650 XT.
İşlemci: Ryzen 5 5500.
Anakart: MSI A520M-A Pro.
RAM: XPG 8x2 (16 GB) 3200MHz.
SSD: Samsung 970 EVO Plus 1TB.
Monitör: Game Booster 100Hz IPS.
Kasamın üst kısmında hafif kozmetik bir ezik var ama fanlara/donanıma zarar yok, sadece görüntü. Satmadan önce bu kasayla değiştirmeyi düşünüyorum evet kaliteli değil ama bence daha iyi durur alıcılar görsele önem veriyor.
Sisteme siz olsanız kaça fiyat biçerdiniz, monitörle birlikte mi ayrı mı satmam mantıklı olur? Görseldeki kasayla satmak fiyatı/satış hızını gerçekten etkiler mi yoksa boşuna mı uğraşırım? Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler.
Masaüstünden laptopa geçerken çok düşüş yaşarsın. Eğer taşıma zorunluluğu yok ise masaüstünde kalmak daha mantıklı gibi. Ha belki eldeki kart satılıp NVIDIA karta geçilebilir render vs için.
Benim gibi güç tüketimi takıntın varsa kesinlikle geç, daha az güç ile iş görmek nedense benim hoşuma gidiyor, mesleki deformasyondur belki..
Taşınabilirlik açısından çok rahat oluyor, ben de senin gibi günlük işler + katı modelleme + akışkan analizi için kullanıyorum. İhtiyacımı her türlü karşılıyor, fazla yer kaplamıyor ve düşük güç tüketimi.
Passatı satıp Egea'ya geçiş gibi düşünebilirsin ama alışırsan koymaz pek.