• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Oyun için 24 inç 240 Hz monitör tavsiyesi

Valla hocam en başta zaten 24 mü 27 mi alayım diye düşündüm 24 inçte karar kıldım hem masam o kadar büyük değil hemde fps oynuyorum ayrıca fps oynadığım içinde curved düşünmüyorum. Şu an arkadaştan ödünç aldığım msi 27" curved 165 hz monitörü kullanıyorum acayip büyük geliyor 1 haftadır kullanıyorum her türlü 24-25" ideal olacağını düşünüyorum. İleride masa büyür laptop vs daha iyi bir şey alırım(masaüstü dizerim ya da) o zaman 2k 27" düşünürüm. Teşekkür ediyorum

Evet bende ne kadar fark olabilir diyip almıstım gram alışamadım moba oyuncusuyum fare imlecini kaybediyordum 24-25 inç ideal gerçekten. Curved olmasından dolayı biraz daha büyük hissettiriyor bir de flat 27 olsa çokta sorun olmazdı.

24G2ZE ile VG249QM1A neredeyse ayni monitor. Arka aydinlatmalari ve panelleri ayni. Sadece markalarin kendi yapmis olduklari ozel ayarlamalar var lakin bunlar da elmayla armut degil.

Odyssey G4 ile bu modelleri kiyaslarsak Odyssey G4 daha iyi lakin fiyat durumuna da bagli.

Fiyattan bagimsiz yorum yaparsak G2524H > Odyssey G4 > 24G2ZE = VG249QM1A.

Evet bende ilk başkta 27" MSI G274QPX alcaktım. Arkadaştan ödünç alıp deneyimlemek çok iyi oldu yani harbiden büyük geliyor masa falan geniş olsa neyse de küçük olduğu için habire kendimi sandalyeyle geri itme dürtüsüyle oynuyordum
Evet f/p olarak G4 Dell'in önüne geçiyor gibi ama fiyattan bağımsız düşünmek istiyorum bütçem müsait. Ortalama 1.5k fiyat farkına değer diye düşünüyorum bende. 9.000 liranın altına inme ihtimali var mı acaba piyasaya hakim misiniz ?

G2524h ile ASUS XG259CMS arasındaki farka değer mi sadece oyun için.

Dediğinizi dikkate alıp tekrar bir değerlendirme yapmak durumundayım

Dell'in kontrast avantajı var ve bu görüntüye epey etki ediyor. ASUS ve AOC 850:1 civarı çıkıyor. Dell ise 1170:1 civarı çıkıyor. Herkes renklere takılıyor ama, kontrasttan bir haber. Benim gözümde kontrast>renk gamutu. Zaten hepsi renk gamutunda üzmeyecek monitörler olduğu için sorun olmaz. Kontrast bakımından ASUS ve AOC üzüyor işte.

Ben bu kontrastın önemini anlatmak için hep şu monitörü kullanıyorum.

Renk gamutu çok yüksek olmasına rağmen 5.8 puan ile kırmızı olarak derecelendirilmiş. Sdr renk gamına bakarsanız 10 üzerinden 9.6 aldığını görürsünüz. Buna rağmen görüntü kalitesine düşük puan vermelerinin sebebi kontrast ve siyahların kötü olması. Kontrastı yüksek paneller siyahları da iyi veriyor. Eğer kontrast iyi değilse siyahları gri görüyorsunuz. Görüntü gerçekçi olmadığı gibi renklerde biraz cansız hissettiriyor. Genel görüntü kalitesine etkisi devasa.

Bu arada bende üstteki arkadaşın önerdiği gibi Dell'e kadar çıkacaksam G65b alır geçerim. Hem hızlı hem de kontrast, renk gamutu, parlaklık vs her alanda çok başarılı. Daha premium bir monitör. Üst düzey rekabetçi oyun oynamadığınız sürece rekabetçi oyunlar içinde uygundur.

Bu arada oledlerin aşırı iyi gözükmesinin sebebi renk gamutu değil. IPS panellerde yüksek renk gamutlarına ulaşabiliyor. Özellikle qd IPS'ler çok yüksek renk gamutlarına sahip olabiliyor. Ama oledlerin farkı şu IPS paneller 1000:1 civarı kontrast oranı sunarken OLED'ler sonsuz kontrast oranı sunuyor. O yüzden aşırı iyi gözüküyor. Miniled VA Neo G7 mesela 19000:1 kontrast oranına sahip. OLED'ler ise dediğim gibi ölçüm cihazları bile ölçemiyor. Görüntü kalitesine önem veriyorsan 1200:1 altındaki IPS monitörlere bakmaman lazım. İstediği kadar renk gamutu yüksek olsun. Siyahlar ve kontrast rezalet olduktan sonra önemi yok.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…