Oyun kulaklığı vs IEM kulaklık

Bütçe
2.000 TL
3A oyunlar için iyi evet. Xbox'taki DAC çok iyi değil daha önce denedim, yalnızca 16 bit ama başka tür bir kulaklık alsan daha iyi olmayacak zaten.

Biraz zevkle de alakalı. NK1 DAC falan var bende, Xbox'ın DAC'ı çok çok daha iyi bana göre. Kalite açısından değil de ses profili açısından fark ediyor, o da bana daha uygundu.

Biraz zevkle de alakalı. NK1 DAC falan var bende, Xbox'ın DAC'ı çok çok daha iyi bana göre. Kalite açısından değil de ses profili açısından fark ediyor, o da bana daha uygundu.
Yok zevkle alakalı değil, bitrate ve output impedance ile alakalı. Xboxtaki dac kötü, yüksek ihtimalle outpu impedanceı da felaket seviyede yüksek. Iemler çok hassas oldukları için düşük empedansa ihtiyaç duyuyorlar. Olması gerekenden yüksek empedans ile sürüldüklerinde frekans tepkileri bozuluyor. Bu da çoğu senaryoda alt frekansların renklenmesine-şişmesine sebep oluyor. Dolayısıyla kulaklığı bass boosted dinliyorsun, bu senin hoşuna gidebilir ama olması gereken ses değildir. Bitrate düşük olunca da detaylar kayboluyor, minimum 24 lazım.

Vallahi hocam bass olarak daha düşük tiz olarak daha yüksek bile veriyor, alakası yok yani bas boosted ile. Ayrıca bu dediğim sadece IEM'ler için de değil, 4 tane IEM 2-3 tane de gaming stüdyo kulaklığı ile falan denedim. Her türlü daha iyiydi hepsinde, ve dediğim gibi bass daha bile düşüyor. Ki ben zaten bass seven birisi değilim, ben daha mid-tiz önde ve natural ses seviyorum. Bu şekilde daha çok hoşuma gidiyor. Detaylarda da bir eksik görmedim aksine daha temiz bir ses aldığım için daha iyi oldu.

@Geraltın kılıcı xboxta kullanacağın için red lion almanı önermem, düz sg 2 alabilirsin. Red lionda bassları çok şişiriyor. Kaynak: kendim

Dediğin stüdyo kulaklıklarının empedansı zaten yüksektir, renklendirme yapmaz xbox dacı .

Dediğin stüdyo kulaklıklarının empedansı zaten yüksektir, renklendirme yapmaz Xbox DAC'ı .

Kağıt üstünde aynı empedansa sahip olan stüdyom da var IEM'im de var. Bir farklılık yok yani deniyorum ve ikisi de aynı düzeyde besleniyor zaten. Ki önemli olan konu bu da değil, dile kolay 4 değil hatta 5 tane IEM'le denedim. Odak noktası o olmamalı. Sen red lion ile denediğin için öyle gelmiş olabilir. Ben dengeli olan kulaklıklar ile denedim ve bass ekstra azalıyor.

@Geraltın kılıcı ayrıca hocam kulaklığı kullanma amacınız hikayeli oyunlar ise tartışmasız superlux HD681 öneririm. Ortam sesi olarak atmosfer olarak gerçeklik olarak tangzuyu falan tokatlıyor. Tabii izolasyon kötü yarı açık olduğu için, dışarıdan ses alırsın ve dışarıya ses verirsin. Ama dediğim gibi feci bir üstünlük var bu fiyata alacağın iemlere göre. IEM'ler de değil bu fiyata alacağın herhangi bir kulaklığa göre çok daha üstün.

Son düzenleme:
Bende de 10 tane in ear, 3 tane openback, 1 tane closed back var. 3 tane dongle dac, 1 tane masaüstü dacamp, bir tane de amp var. Gaming kulaklıkarı saymıyorum. Kısaca duyduğumu biliyorum yani.
Hd681'in çözünürlüğü iyi değil. Semi-openback olduğu için sahnesi biraz daha geniş o kadar, tokat falan atamıyor. 681 akg240 klonlarından biri sonuçta

EW200'den bile iyi olan bir kulaklık tangzuya tokat atmaz yerden yere vurur doğru diyorsun tabii. Kulaklıklara sahibim aylarca da kullandım hepsini, benim dışımda ikisine sahip olan arkadaşlarım da aynı fikirdeydi. Yani klon mlon işlemiyor, bence önce kullanın. Sonuçta ben de duyuyorum, aylarca kullandığım ürünlerin ne olduğunu biliyorum.

Kullanmadığımı nereden çıkardın ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…