Oyun kulaklığı vs IEM kulaklık

Bütçe
2.000 TL
Kablosu çok uzun değilse olabilir. Ben genelde hoparlör veya BT kulaklığımı kullanıyorum. Sadece yüksek bütçeli oyunlar amaçlı bir şey arıyorum. Razer Blackshark V2 kulaklığımı infaz ettim sesi aşırı kötü olduğu için.

Tokatlamıyor demenden. Seslerin ayrımı bile tokatlaması için yeterli oluyor çünkü dağlar kadar fark var o anlamda. Seslerin birbirine girmemesi gibi.

Ki ayrıca hikayeli oyunda zaten en önemli olan şey bana göre sahne genişliği ve seslerin gerçekçiliği. Bunu çok daha iyi yapıyor mu yapıyor, e otomatik olarak ortam ve atmosfer olarak tabii ki de tokatlıyor oyunda.

Vallahi kablosu uzun hocam 300cm fakat bağlayıp falan hallediyordum ben. Dediğim gibi çok daha gerçekçi bir ses daha iyi bir atmosfer falan sunuyor hikayeli oyun için de önemli olan bu zaten. Mesela solda yaprak uçuşuyor ben bunu gerçekte geliyor sanıyorum, bu apayrı bir deneyim.

O zaman onu alıcam muhtemelen.

Bu klonun sahnesinden etkileniyorsan biraz daha iyi bir şeyler deneyip çok şaşırman lazım. Immersionı sağlayan şey bana göre de bass, Öyle bir anlatıyorsun ki iemlerin sahnesi yokmuş gibi

Ben HD7 kullanmadım hocam klon da kabul etmiyorum Allah'a emanet. Hadi tokatlamıyor olsun sorun yok, sonuç değişmiyor zaten. Hikayeli oyunda daha iyi atmosfer daha iyi sahne genişliği alacak mı alacak, daha gerçekçi ses alacak mı alacak. Konu burada kapanıyor zaten konu sahibinin istediği bu çünkü. Ve ayrıca bunun çözünürlüğü iyi değil de tangzunun nasıl iyi oluyor çözemedim.

Bu klonun sahnesinden etkileniyorsan biraz daha iyi bir şeyler deneyip çok şaşırman lazım. Immersionı sağlayan şey bana göre de bass, öyle bir anlatıyorsun ki iemlerin sahnesi yokmuş gibi

Birebir yaşadığımı anlatıyorum, superluxta yaprak uçuşunu gerçek sanıyorsam IEM'de bunun ucundan bile geçmeyen bir gerçeklik sahne varsa. Evet IEM'in sahnesi yok. Ve dediğine göre bu klonun sahnesinden etkilenmemek gerekiyor. E öyleyse daha kötü sahnesi olan tangzu direkt çöp durumuna geliyor, konu sahibi ne diye alsın?

@Trina hocam sen beni sinirden delirtiyorsun o yüzden uzatmak istemiyorum. @Geraltın kılıcı iki kulaklık da alınır hocam, dediğim gibi atmosfer olarak falan net olarak superlux daha önde zaten. Ama onun dışında tangzu da memnun eder, tabii karışık şarkılar dinlemiyorsan. Yani seslerin birbirine binebileceği anlarda tangzu kötü evet. Rahatlık olarak da superlux çok rahat bir kulaklık değil, malzeme olarak da çok iyi değil ve mikrofonu da yok. Yani sadece ses odaklı bir model. Rahatlık gibi konularda da tangzu önde mesela. Seslerin ayrımı konusunda falan da dediğim gibi superlux yine bariz iyi. Tangzu kötü o konuda, sesler birbirine girebiliyor karışık ses olduğu anlarda. En büyük eksisi bu bence zaten ama oyunda çok fark edeceğini sanmıyorum. Eksiler artılar böyle işte, kafana göre seçebilirsin. @Trina sen de beni sinir etmeye çalışma hocam, ikisinin de eksisi artısı belli. Bana göre artısı çok var ve tokatlıyor, sana göre artıları önemli değildir mesela, ben ne yapayım ona.

Son düzenleme:
HD7 daha başarılı bir klon, evet superlux da denedim. Buradaki yanılgın yön tayininin immersion yarattığı varsayımından doğuyor. Immersion yaratan şey sadece yön tayini değil halbuki. Ortalama seviyede genişliğe-widthe (yatay eksen, sağ-sol) sahip bir sahne zaten bu gereksinimi karşılıyor. Bunu 20 30 dolarlık IEM ile de duyabilirsin, superlux gibi klonlarla da. Sen henüz duyamadıysan tiproll atmanı öneririm. Ya da kulağın iemlerin shelline uygun değildir, dış kulağına tamamen temas etmediğinde böyle sorunlar yaşanabiliyor. Her neyse, dediğim gibi yatay eksende genişlik zaten çoğu kulaklıkta var. Fark depth ve height kısmında açılıyor. Bu iki yön de rekabetçi oyunlar dışında önemli değil. Öte yandan kuvvetli bass tepkisinin sürükleyiciliği sağlayan en önemli şeylerden biri olduğunu söyleyebilirim. Yeteri kadar bass olmadığı zaman sound sıcaklıktan uzaklaşıyor. Bana göre de sesleri toplayıp birbirine yapıştıran şey bass. Anlaşılması için örnek vereyim. Sahne performansı ortalama seviyede bir iem, sıcak sese ve yeterli bassa sahip olduğunda fiziksel dünyada, belirli sınırları olan bir sahnenin içindeymiş gibi müzik-film-oyun deneyimliyorum. Burada enstrüman veya oyundaki ses ipuçlarının yön tayininden bahsetmiyorum. Bütün sesleri sınırları çizilmiş bir mekanda duymaktan bahsediyorum. Bunu darlık genişlik olarak anlama. Bütünlük-harmoni olarak düşün. Daha bugün Helldivers 2 gireceğim diye kafamdaki hd7'yi kenara attım closed back taktım. Dizi-film izlerken warm closed back kullanıyorum, çünkü tutkal onda.
Bu arada 16 bit dac daha iyi diyorsun, muhtemelen kayıplı medya tükettiğin için çözünürlük farkını duyamıyorsun.

Yani hem bilmiyorsun kullanmıyorsun çekiyorsun bana, cevap verince de sinirleniyorum diyorsun.

Yani hem bilmiyorsun kullanmıyorsun çekiyorsun bana, cevap verince de sinirleniyorum diyorsun.

Ya kardeşim gelmiş kayıplı medya diyorsun, sana kullanmıyorsun çekince mi sorun oluyor. Sana bizzat kullandığım DAC'tan bahsediyorum, kayıplı medyada basslar düşüyor tizler öne çıkıyorsa tamamdır kayıplı seviyorum. Ki ben aylardır DAC kullanıyorum, daha yeni yeni Xbox gamepade geçtim. Yani burada kayıp medyaya alışma gibi bir durum da söz konusu olamaz zaten.

16 bit dac daha iyi dediğin için diyorum, kolorasyon bambaşka mevzu. Ben sinirlenmiyorum, sorun olan bir şey yok. Farklı şeyler duyunca sinirlenen sensin

16 bit de wired bu arada, kablosuzda allah bilir ne kadar düşüyordur Ayrıca tükettiğin medyanın kalitesiyle dacın da alakası yok. Hayatın boyunca kötü kalite dinlemiş-dinliyor olabilirsin. 16'dan yukarı çıktın diye iyi duymazsın zaten kötü medyayla

Biraz zevkle de alakalı. NK1 DAC falan var bende, Xbox'ın DAC'ı çok çok daha iyi bana göre. Kalite açısından değil de ses profili açısından fark ediyor, o da bana daha uygundu.

@Trina hocam ilk mesajım bu, gördüğün gibi özellikle kalite açısından değil ses profili bana uyuyor diyorum.

Bu mesajımda da yine sevdiğim profilden bahsedip basslı olmadığını savundum. Yani tüm bu mesajlarımdan daha iyi dediğimi nasıl çıkardın? Benim daha iyi dediğim bir mesaj yok, şimdi beni demediğim bir şey ile suçluyorsun. Nasıl sinir olmayayım, basslı değil dedim diye daha iyi mi demiş oluyorum. Bastıra bastıra ses profili dememe rağmen. Benim daha iyi dediğim bir şey varsa superlux ve tangzu mevzusu, hangi konularda daha iyi daha kötü olduğunu da yazdım zaten. Günlük bir kullanıcıya göre tokatlamaz evet, fakat benim için en önemli konularda daha iyi dolayısıyla tokatlıyor. Konu sahibi için en önemli olan konuda da daha iyi, yine tokatlamış oluyor. Ben teknik olarak o iyi bu çöp diye bir şey demedim.

Medya derken kast ettiğinin ses dosya kalitesi olduğunu düşünüyorum. Özellikle daha iyi duymak için Apple müzik falan kullanıyordum, ki o da 16 bit değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…