Oyun kültürü edinmek için nereden başlanmalı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AlazSpr
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 155
  • Etiketler Etiketler
    nereden oyun

AlazSpr

Çalışkan
Oyunlara ilgim var ama kendimi “oyun kültürü” konusunda çok eksik hissediyorum. Özellikle oyun tarihini, önemli yapımları, türlerin gelişimini ve kült oyunları öğrenmek istiyorum.

Sizce oyun kültürü edinmek isteyen biri nereden başlamalı? Oynanması gereken oyunlardan oluşan bir liste mi takip etmeliyim yoksa belirli bir kronolojik sıra mı izlemeliyim?

Yani büyük AAA oyunlardan başlamak yerine Minecraft ile başlayın bence ya da daha eski oyunlar ile olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Canın ne istiyorsa onu oynayarak başla. Sırf ortamlarda falan oyun kültürüm eksik diye sevmediğin oyunları oynama. Ne de olsa zevkler ve renkler tartışılmaz. Belki sevebileceğin iki seri önereceğim; Tomb Raider ve Batman serisi.

PS2 döneminde çıkmış olan klasikleri inceleyebilirsin. GTA, GOW, Silent Hill, MGS, Resident Evil, DMC, Persona, NFS. Aklıma gelen bu oyun serilerine bakabilirsin.
Her birini oynamak uzun sürmez mi?

Ben 2011'den beri oyun oynuyorum. Oyun oynamakla kalmıyor, yapımcı şirketlerin magazinlerini de takip ediyorum. Hobim diyebilirim bir nevi; hangi şirket, hangi yapımcı neler yapar, hangi çalışanlarla çalışır, bunları araştırırım. Bunun için illa oyunu da oynamaya gerek yok. YouTube'da zaten bunlarla ilgili kanallar var, araştırma yapabilirsin ama %100 oyun oynama zorunluluğun yok, sana kalmış bir şey. Ek olarak bu bana çok şey kattı; mod loader ve Csr gibi birçok mod tools programlarını kullanmayı öğrendim, yani zararıdan çok faydası var diyebilirim.

Çok teşekkürler, oynamak zorunda gibi hissediyordum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok teşekkürler, oynamak zorunda gibi hissediyordum.
Öyle bir zorunluluğun yok; şahsen ben bile birçok oyunu oynamadım ama oyunları öğrenmek istiyorsanız, X bir oyunu önce tanımak lazım, mekaniğini, işleyişini sonra yapımcı şirketini tanımak lazım. Bunları araştırarak zaten oyunu oynamış kadar oluyorsunuz. Metacritic eleştirmenlerinin bazıları zaten oyunun ilk 1-2 saatini oynayıp puanlama yapıyor. Oynamak zorunda değilsiniz ama araştırma yaparak biraz bilgi edinmekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…