retributive
Çalışkan
Superonline fiber altyapılı Vodafone fiber kullanıyorum. 100 Mbps internete sahibim. Turkcell Sol'un ZTE H3600P modelini kullanmaktayız. Modem yönetimi o kadar kötü ki en basitinden QoS özelliği bile yok. Bazen routeri yeniden başlattığımızda 1 saat kadar internete erişimimiz olmuyor. Vodafone müşteri hizmetleri şu an elde başka modelin olmadığını, sorunun router kaynaklı olduğunu kabul ediyor. Fiber şifresini de verdiği için kendim oyun odaklı (gaming kasası olmasına gerek yok, oyunlar için gecikme değerleri iyi olsun yeterli) bir router almayı düşünüyorum. 5000 TL'ye kadar (6000 TL'ye belki çıkabilirim) kaliteli markalardan oyun odaklı router önerisi verir misiniz? (Asus, TP-Link gibi)
Discord gibi yerlerde bağlanırken 15-20 ms gibi gecikmelere sahibiz. (SOL kullanırken 50 ms altını hiç göremiyorduk) Online oyunlarda ping çok yüksek oluyor, örnek vermek gerekirse pubgde 50-55 ms civarı, dead by daylight ta 70-80 ms civarı alıyoruz. Oyunlara özgü ping sorunun bufferbloat kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Aksi önerileriniz var ise dinlemeye açığım. Not: Tüm bilgisayarlarımız Cat7 ethernet kablosu ile internete bağlanmakta.
Bağlanacak cihaz sayısı: 4 telefon, 3 bilgisayar, genellikle 1 televizyon (babam da elektronik tamircisi olduğu için laptopları, telefonları bağlıyor oda pinge etki yapıyor mu tam emin değilim)
@Recep Baltaş Abi görüyorsan lütfen yardım et.