Oyun programlamaya başlamadan önce öğrenilmesi gerekenler neledir?

Bu sene mezun oldum ve üniversite okumayı düşünmüyorum. Ev ortamında yazılım öğrenmek istiyorum.

Başlamadan önce neler öğrenmem gerekiyor? Mesela; önce İngilizce mi öğrenmeliyim, matematik ve fizik mi çalışmalıyım veya hepsini birlikte mi yürütmeliyim gibisinden?

Hemen kardeşime bir roadmap çekiyorum;

Ben de Gamedeveloper'ım normalde. Unity3D öğrenmeye başladım. Kodlama bilgim vardı biraz. Unity3D'nin güçlü bir topluluğu var.

Artı -5 Eksi
İngilizce kesinlikle. İngilizce bilmeyen programlama da yapamaz hiçbir şey de yapamaz sektörde yeri yoktur silinir gider.

Matematik değil mantık. Programlamanın özünde cebirsel ifadeler vardır. İleri düzey bir matematik bilgisine gerek yok.

Oyun programlamanın içinde ise trigonometri de var fizik de var, yerine göre.

Mantığını kullanamayan, İngilizce bilmeyen, para hırsıyla bu işe giren başarılı olamaz.

2D oyun geliştirme için Construct'ı öneriyorum. HTML5 bu sektörün geçmişi, şimdisi ve geleceğidir.

- Ödüllü oyun şirketi ortağı ve sektörün 5 yıllık emekçisi

Ön planda kesinlikle İngilizce olmalı. Yerine göre matematik veya fizik. 2 sene önce çılgınlık mı aptallık mı bilmiyorum ama Unity ile arabanın mekaniklerini detaylı olarak yapmak istemiştim. Bayağı bi' fizik gerekti. Ama internetten araştırınca kolaylıkla İngilizce dokümanlar bulabiliyorsun. Bunun gibi çoğu şeyde öğrenmek için İngilizce kaynaklara fazla başvuracaksın o yüzden çok önemli. Ve ciddi bir oyun yapmak istiyorsan en ince ayrıntısına kadar planlaman lazım. Eğer planlamadan yapmaya kalkarsan oyun çok saçma yerlere gidebilir. Başarılar dilerim.

Önce İngilizce öğren. Düzgün İngilizce öğrenmen bir 10 seneni alır. Sonra Fizik, Elektronik, Matematik derken bir 10 yıl daha hesapla. Sonra genel programla, grafik, tasarım, genel işletim sistemleri v.s. derken, emekli olmadan önce amacına ulaşırsın. Ondan da emin değilim.

Üniversite'de yazılım mühendisliğini kazanabilirsen, evde de boş vakitlerinde kişisel projeler üzerinde çalışırsan, bence daha hızlı bir sonuç alabilirsin.

Varsa o konuda bir sıkıntı, önce genel bilgi edin. Bize sorma, bizden bin bir çeşit cevap alırsın.

Burada anlatılanları da bir dinle istersen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Artı -2 Eksi
Önce İngilizce öğren. Düzgün İngilizce öğrenmen bir 10 seneni alır. Sonra fizik, elektronik, matematik derken bir 10 yıl daha hesapla. Sonra genel programla, grafik, tasarım, genel işletim sistemleri vs. derken, emekli olmadan önce amacına ulaşırsın. Ondan da emin değilim.

Üniversite'de yazılım mühendisliğini kazanabilirsen, evde de boş vakitlerinde kişisel projeler üzerinde çalışırsan, bence daha hızlı bir sonuç alabilirsin.

Varsa o konuda bir sıkıntı, önce genel bilgi edin. Bize sorma, bizden bin bir çeşit cevap alırsın.

Burada anlatılanları da bir dinle istersen.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yeterince İngilizce öğrenmesi 10 senesini almaz emin olun. Ve oyun yaparken elektronik nerede kullanacak? Fizik matematikte 10 sene harcanacak şey değil. Teori oluşturup kanıtlamaya çalışmıyorsunuz. Grafik ve tasarımı kendim yapacağım dememiş. Yapmak istese de çok üst düzey bir oyun yapmayacaksa, zaten tek başına çok zor, 1 yıl gibi bir sürede orta düzeyde 3D modeller yapabilir.

Yeterince İngilizce öğrenmesi 10 senesini almaz emin olun. Ve oyun yaparken elektronik nerede kullanacak? Fizik matematikte 10 sene harcanacak şey değil. Teori oluşturup kanıtlamaya çalışmıyorsunuz. Grafik ve tasarımı kendim yapacağım dememiş. Yapmak istese de çok üst düzey bir oyun yapmayacaksa, zaten tek başına çok zor, 1 yıl gibi bir sürede orta düzeyde 3D modeller yapabilir.
Önce İngilizce, şu bu önerenler oldu. Ona yönelik cevap yazdım. Sazan gibi daldın.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt