Merhaba Bannerlord oyununa giriş yapacağım sırada bilgisayar siyah ekran vererek kendini yeniden başlattı. Minidump klasörünü kontrol ettiğimde bir dump dosyası oluşturduğunu fark ettim.
DDU ile sürücülerimi silip yükledim ancak bu sürekli olan bir hata değil. Örneğin, 2 gün arayla olan bir sorun ve bugün tekrar oldu.
Chipset ve BIOS güncel durumda.
HDD ve SSD sağlıklı durumda.
Minidump: Yandex
1) Oyunu tamamen silip tekrar kurun.
2) Dosya tarayıcısından "C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_Client>" dizini bulun.
3) Klasörün üst bölümünde dosya dizinin gözüktüğü kutuya cmd yazın ve açın.
4) İçine "Bannerlord.exe /singleplayer MODULESNative*SandBoxCore*CustomBattle*Sandbox*StoryModeMODULES /anticheat" girin. - Bu oyunu launcher olmadan başlatmaya yarayacak.
5) Ayarlardan, tam ekran modundan çıkın. Penceresiz tam ekran gibi.
6) Oyunu kapatıp tekrar Steam'den açıp deneyin.
Power kısmına gelip 'Instruction Set' kısmından AVX512'yi seçip testi başlatın. 15 dakika kadar testi sürdürün. Kapanma olursa sıkıntının kaynağını aramak için birkaç doğrulama daha yapmamız gerekecek.
1) oyunu tamamen silip tekrar kurun.
2) dosya tarayıcısından "C:\program files (x86)\Steam\steamapps\common\Mount & Blade II Bannerlord\bin\Win64_Shipping_Client>" dizini bulun.
3) klasörün üst bölümünde dosya dizinin gözüktüğü kutuya CMD yazın ve açın.
4) içine "Bannerlord.exe /singleplayer modulesnative*sandboxcore*custombattle*sandbox*storymodemodules /anticheat" girin. - bu oyunu Launcher olmadan başlatmaya yarayacak.
5) ayarlardan, tam ekran modundan çıkın. Penceresiz tam ekran gibi.
6) oyunu kapatıp tekrar Steam'den açıp deneyin.
Öncelikle teşekkür ederim, bu dediğiniz şekilde yaptığımda herhangi bir hata olmadan oyunu başlatıyorum ancak dediğim gibi bu siyah ekran hatası sürekli olmuyor. 2 günde bir oluyor yani sürekli olan bir şey değil.
Power kısmına gelip 'ınstruction set' kısmından AVX512'yi seçip testi başlatın. 15 dakika kadar testi sürdürün. Kapanma olursa sıkıntının kaynağını aramak için birkaç doğrulama daha yapmamız gerekecek.
Evet ekran kartımı bilgisayarı aldığımdan beri ben kullanıyorum, yaklasık 4 yıl oldu.
Testi yaptım herhangi bir çökme olmadı. Sistem yük altında bir çökme yapmıyor.
İşlemci maksimum 83 derece oldu, ekran kartı da 70-71 derece oldu. İşlemci ve ekran kartı sağlam gibi duruyor.
Hocam cevap verecek misiniz? @Enes3078
Yeni dosyalar: