Oyun ve depolama için HDD önerisi

19750

Uzman
Makaleler
1
İyi bayramlar arkadaşlar.

Arkadaşlar bunu buldum: Seagate IronWolf Pro ST6000NE000 SATA 3.0 7200 RPM 3.5" 6 TB Harddisk

Bu HDD iyi midir oyun için?

Önceden 5400 RPM, 500 GB SSHD'm vardı. Yani 500 GB HDD ve biraz küçük kapasiteli SSD'nin birleşimi bir yapıydı. Onunla God of War 2018, CP 2077, Sekiro, Dark Souls tüm oyunlarını oynadım. Sorun çıkartmadı hiç. Hatta yeni bir oyun açmadan, bir oyunu 1'den fazla çalıştırdığım zaman anında yükleniyordu, galiba SSD bölümü devreye giriyordu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun için artık HDD yetmiyor maalesef. NVMe SSD öneririm. Bende 4 TB vardı artık yetmemeye başladı hız olarak. Sonra sattım.

Oyun için artık HDD yetmiyor maalesef. NVMe SSD öneririm. Bende 4 TB vardı artık yetmemeye başladı hız olarak. Sonra sattım.
Hocam depolama miktarı çok az ve pahalı oluyor SSD'ler. 4 TB, 9.000 TL.

Maalesef yapılabilecek bir şey yok.
Hocam fikir almak için soruyorum tamamen.
Hocam güncel AAA oyunları değil de, eski AAA oyunlarının performansı da mı kötü olur? Örnek verirsem eskiden God of War, CP 2077, FF7 Remake sorunsuz oynadım SSHD diskinde. Güncel AAA'ları saymazsak, diğer kalan her oyun için çok mu kötü olur performansı?

Eski oyunlarda sıkıntı olmaz. Ancak yeni ve üst düzey oyunlarda olur. Okuma yazma hızı çok düşük oluyor droplar olur. Grafik geç yükler.

Eski oyunlarda sıkıntı olmaz. Ancak yeni ve üst düzey oyunlarda olur. Okuma yazma hızı çok düşük oluyor droplar olur. Grafik geç yükler.
Chat GPT, oyun için Ironwolf Pro modellerinin oyun konusunda iyi olduğunu söyledi de size de sorayım dedim.

Gayet yeterli. Ben her oyunumu bunun ile oynuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…