Selamlar, başlıkta da bahsettiğim gibi bir laptop almak istiyorum. Laptop çoğunlukla oyun geliştirme için kullanacağım ama tabii arada oyun da oynarım. Unity, Unreal vb. gibi programlarda rahat çalışmak istiyorum. Ben birkaç model buldum onları aşağıda paylaşayım, sizin de önerileriniz varsa onları atabilirsiniz. Teşekkürler.
Kesinlikle olsun dediğim şeyler:
RAM 32 GB olsun ve arttırılabilir olursa süper olur.
SSD minimum 1 TB olsun ve arttırılabilir olursa süper olur.
80.000 çok arada bir bütçe 5070 ve 5070ti ekran kartlarından hangisi size lazım ?
Ona göre bir öneri sunabilirim. Ancak 5070ti için 90bin bandına çıkmalıyız.
Harici bir ekrana bağlamayacaksanız 16 inç ekran oyun geliştirme için küçük kalabilir. 17.3 de küçük olacak bu iş için ama 16'dan iyidir, bence onları tercih edin.
Harici bir ekrana bağlamayacaksanız 16 inç ekran oyun geliştirme için küçük kalabilir. 17.3 de küçük olacak bu iş için ama 16'dan iyidir, bence onları tercih edin.
Hangi modelle arasında 10 bin var hocam? Konu sahibinin attığı linklerdeki en ucuzu 65 bin fiyatlı MSI. Onun da rezalet bir ekranı ve 55 Watt ekran kartı var.
5070ti için bu. Ben bunu alıp iade etmiştim. Sebebi ; bana gelen modelde bir sorun olabilirdi. İnsanlar ekran kartını maximum 82 83 derece olacak şekilde oynarken bende 5070ti 87'ye ulaşıyor idi. 140w'ta. Derseniz ki ısınırsa fazla ben 120w a kısayım derseniz en mantıklı ucuz 5070ti bu.
Hangi modelle arasında 10 bin var hocam? Konu sahibinin attığı linklerdeki en ucuzu 65 bin fiyatlı MSI. Onun da rezalet bir ekranı ve 55 Watt ekran kartı var.
70k civarlarında 5070 game garajlar var indirimle. 80 bin 144hz ve paneli gg'ler kadar iyi olmayan. Soğutma sistemi güzel olsada servisi bdh olan( rezalet bir servis bu arada). Fazladan paraya giriyor. İşlemcileride ai. Hx değil. Yani tdp düşük İşlemciler yeterli performans veremez. Attığım gg işlemcilerine göre hp baya geride kalıyor.