• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Oyun ve video edit/render kullanım senaryosunda sessizlik için kule tipi soğutucu vs sıvı soğutucu

NVIDIA ile ortaklığından sonra buna geçecek, evet. Okuyup takip ediyorum ama Chiplet'e geçseler de bellek kontrolcüsü aynı şekilde daha iyi çalışacaktır bence hocam. 6700K işlemcim vardı hocam eskiden, Z serisi bir anakart. Intel keşke bu noktada olmasaydı, Intel'in BIOS'unu dahi özlüyorum ne yalan söyleyeyim.
HBC ile düz model arasındaki fark nedir hocam acaba? Bilmediğim bir konu bu. HBC modeli hem AMD hem de Intel'de sorunsuz monte ediliyor değil mi?

Ben de hava düşünürdüm ancak kaslı kule soğutuculardaki sıkıntı da RAM ve SSD kısmına çok yakın oluyor radyatörleri. Bu durum sıkıntılı bir şey NVMe SSD bile bendeki kule tipi büyük.

@Utku92 Hocam şu Noctua ürünlerinin ülkemizde o fiyatlarla gerçekten hiçbir albenisi yok kesinlikle. 4 bin TL daha ucuza Galahad II gibi bir canavar alıyorsun. Her konuda dövüyor Noctua'yı. Şu an sadece isim satıyor. Eskisi gibi değil. 2.000 TL'lik phantom spirit bile yakın performansı veriyor. 10.000 lirayi kesinlikle hak etmiyor.

Ben de hava düşünürdüm ancak kaslı kule soğutuculardaki sıkıntı da RAM ve SSD kısmına çok yakın oluyor radyatörleri. Bu durum sıkıntılı bir şey NVMe SSD bile bendeki kule tipi büyük.
Hocam peki ileride mesela AM8 çıktı, montaj kitini nasıl temin edeceğiz? Hani ömürlük soğutucu sonuçta.

Temas noktaları ile ilgili Intel olan Intel'de daha iyi temas sağlayarak soğutuyor. AMD de ona göre tasarlanmış. Düz olan ikisine de uygun gibi. Bence türüne göre almanız daha çok katkı sağlar.

@Utku92 hocam şu Noctua ürünlerinin ülkemizde o fiyatlarla gerçekten hiçbir albenisi yok kesinlikle. 4 bin TL daha ucuza galahad II gibi bir canavar alıyorsun. Her konuda dövüyor Noctua'yı.

Daha önce de Noctua kullandığım için hiç öyle soğutucu görmedim aşırı memnundum sıvı soğutmaya geçtim pişman oldum.

Hocam peki ileride mesela AM8 çıktı, montaj kitini nasıl temin edeceğiz? Hani ömürlük soğutucu sonuçta.

Ayrı kiti gelebiliyor değişirse eğer.

Daha önce de Noctua kullandığım için hiç öyle soğutucu görmedim aşırı memnundum sıvı soğutmaya geçtim pişman oldum.
Galahad II gibi bir nimet var şu an. Fiyatı bedavadan da ucuz denilenilir performansına göre. Noctua'nın bir albenisi yok, çok daha ucuza çok daha iyi soğutucular var.

Daha önce de Noctua kullandığım için hiç öyle soğutucu görmedim aşırı memnundum
AMD için olanın linkini de alabilir miyim rica etsem?

Galahad ll Lite 360 ve atacağınız arasında okuyup araştırıp geleceğe dönüklük açısından düşünüp alacağım.

Galahad II gibi bir nimet var şu an. Fiyatı bedavadan da ucuz denilenilir performansına göre. Noctua'nın bir albenisi yok, çok daha ucuza çok daha iyi soğutucular var.

Yani zevk meselesi çok sessiz ürününü kullandım. Çok memnundum. Satmasaydım devam ederdim. O kadar sessizlikte çalışan fan da görmemiştim.

AMD için olanın linkini de alabilir miyim rica etsem?

Galahad ll Lite 360 ve atacağınız arasında okuyup araştırıp geleceğe dönüklük açısından düşünüp alacağım.

Yani zevk meselesi çok sessiz ürününü kullandım. Çok memnundum. Satmasaydım devam ederdim. O kadar sessizlikte çalışan fan da görmemiştim.
Sessizlik konusunda hem fikiriz.

@ShadowLegion, ben @20424 hocamı davet edeyim, bir de onun ağzından dinleyin isterseniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…