Oyun ve video edit/render kullanım senaryosunda sessizlik için kule tipi soğutucu vs sıvı soğutucu

Bende HAF 700 EVO var. İkisi için de uygun. Fanlar hızlı dönse de ses olarak o kadar rahatsız etmiyordu Noctua. Sıvı soğutmaya geçince bayağı kötü oldu ses açısından.
Her sistemin farklı ihtiyaçları var, ufak kasalarda bazen sıvı soğutma yer kazanma anlamında daha avantajlı olabiliyor. Bazen hava soğutma kullanmak avantajlı oluyor. Ses istemiyorum dediğiniz noktada hava soğutma çok daha iyi oluyor. Sıvı soğutmayı güçlü işlemci küçük kasa kombinasyonunda bir yere kadar kullanabiliyorsunuz, küçük kasaya sığan radyatörün performansı atıyorum sığan hava soğutmadan daha iyi performans veriyordur. Alan gibi bir derdiniz yoksa kallavi hava soğutmalarla sessiz bir şekilde soğutabiliyorsunuz, veya büyük radyatörlerle fanların hiç en yüksek devre gelmemesini sağlayarak nispeten sessiz sistemler oluşturabilirsiniz.

Seçimler daha bilgisayar inşa edilmeden önce yapılmalı ama genel kanı olarak sessiz sistem elde etmek hava soğutma ile daha kolay.

Ek nucleus CR360 var ama çok ses yapıyor.

Uzun süreli yük altında kule tipi soğutucular dayanamaz. Bayılır.
Evet, ömür ve ses olarak daha avantajlılar fakat bir yerde dur demek lazım.

Ha Noctua'nın kule tipi soğutucuları oldukça iyi (stokları yok tabi o ayrı), fakat daha önceden kullanmadığım/Türkiye'de de çok görmediğim için net bir yorum yapmam doğru olmaz.

https://share.google/LLOpYa9Ll6pYylYkG Fiyatının en iyilerinden.

İndirimde yakalarsanız şunu öneririm: https://share.google/zPSKJ8GmRYGgBqWVv
Gaming Gecesi'nde 6.000TL'ye satılmış idi.

Açıkçası Arctic yerine bunlardan birini seçerdim. Daha ince radyatör, daha sessiz, daha ucuz olması beni çeken etmenlerden.

Trinity ile Lite arasında ses ve sıcaklık olarak çok fark yok sanırım

Trinity Performance yük altında daha iyi performans sergiliyor. İndirimli fiyatının 6.000 olduğunu düşünürsek değerlendirebilir.

Fakat Lite Performance'a kıyasla biraz daha sesli bir model.
Bu performans farkı tam olarak kaç derece hocam? Zaten occt ve prime95 i baz almamak lazım günlük kullanım senaryolarını yansıtmıyorlar. Lite modelini satın aldım ama durumum var alın derseniz iptal edip trinity de alabilirin eğer değerse farka sayın hocam

Kalabilir. Hayırlı olsun.

@20424 'in dediğine katılıyorum, AMD tarafında denkler.
İntel tarafı için biraz değişiyor değerler. (3-4° kadar)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…