Oyuna girince internet kesiliyor

Benjamin1

Çalışkan
Oyuna girdiğimde rastgele bir zamanda internetim kesiliyor. Bunu her oyunda yapmıyor ama çoğunda yapıyor. Örneğin GTA 5, Sons of The Forest, phasmofobia gibi oyunlarda yapıyor. İndirme yaparken veya farklı internet gerektirecek işler yaparken sıkıntı olmuyor. Problemin internetten kaynaklı olduğunu düşündüm ve Turkcell'e iletişime geçtim. İnternette problem olmadığını söylediler. Bende kablo değiştim yine çözülmedi kabloyu başka porta taktım yine çözülmedi. Sonra problemin yazılımsal olabileceğini düşündüm ve 23H2'yi kurup format attım. Ethernet sürücümü silip yeniden yükledim. Ve yine problemim çözülmedi problem anakart Ethernet girişinde olabilir mi?

Anakart: ROG STRIX B550-F Gaming
İnternet sağlayıcım: Turkcell (1Gbps)

He bir de internet sadece kablolu olarak kesiliyor. Kablosuzda sıkıntı yok. Modem lan olarak internet veriyor gözüküyor ama o sırada PC de internet yok gözüküyor

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorununuzla ilgili birkaç adım öneriyorum. İnternet bağlantısının kesildiği durumları gidermek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Ağ Bağlantısını Kontrol Et:
- Modeminizin arayüzüne giriş yapın ve aktif bağlantıları kontrol edin.
- Ethernet bağlantısını kontrol edin; kablonun tam olarak bağlı olduğundan emin olun.

2. Ağ Sürücülerini Güncelleyin:
- Aygıt Yöneticisi'ni açın.
- "Ağ bağdaştırıcıları" sekmesinden Ethernet kartınızı bulun, sağ tıklayıp “Sürücüyü güncelle” seçeneğini seçin.
- Üretici web sitesinden en son sürümünü indirip yükleyin.

3. Ethernet Kartı Ayarlarını Kontrol Edin:
- Aygıt Yöneticisi'nde Ethernet kartınıza sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin.
- "Gelişmiş" sekmesinde “İletim Hızı ve Dupleks” ayarını “Otomatik” olarak ayarlayın.
- “Büyük Gönderim Yükleme” seçeneğini kapatmayı deneyin.

4. Windows Ağ Ayarlarını Sıfırlayın:
- Başlat menüsüne gidin, "cmd" yazın ve Komut İstemi'ni sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
- Aşağıdaki komutları sırayla yazın ve her birinden sonra Enter tuşuna basın:
Kod:
     netsh int ipv4 reset
     netsh int ipv6 reset
     netsh winsock reset

5. Modemi Yeniden Başlatın:
- Modemi kapatın, birkaç dakika bekleyin ve tekrar açın. Bu, bağlantı sorunlarını sıklıkla çözebilir.

6. Diğer Portları Test Edin:
- Eğer varsa diğer Ethernet portlarını deneyin. Aynı zamanda mavi RJ-45 kablosunu başka bir bilgisayara bağlayarak sorunun kablo veya etkin portla ilgili olup olmadığını kontrol edin.

7. Anakart ve BIOS Güncellemelerini Kontrol Edin:
- Anakartınızın üretici web sitesinden en son BIOS güncellemesini kontrol edin.
- Uygun talimatları izleyerek güncellemeleri gerçekleştirin.

8. Akıllı Modem Gelişmiş Ayarlar:
- Modem ayarlarına gidin ve QoS (Quality of Service) veya benzeri bir ayarın açık olup olmadığını kontrol edin. Eğer açıksa kapatmayı deneyin.

Eğer yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmezse, anakartın Ethernet girişinde bir sorun olabilir. Bu durumda, bir uzmana göstermeniz faydalı olacaktır.

Aynı sorunu yaşıyorum acaba sorunu çözebildiniz mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…