Oyuna girince monitör kapanıyor, ekran gidiyor

Şimdi ben bir özet geçeyim: Bilgisayarımın termal macunlarını yeni yaptım, BIOS'u bugün güncelledim, ekran kartımda aşırı ısınma sorunu yok ilk alırken her şeyine baktım, sorunum oyuna girince 5 dakikaya monitörümün ekranı gidiyor fakat kasa çalışıyor ekran kartı fanları hızlanıyor. O esnada kapatıp açınca bilgisayar çalışmaya devam ediyor. ASUS RX 580.

Miningli olduğu zaman neden bu şekilde yapsın ki? ilk defa duyuyorum.

Şimdi sana madde madde yazacağım:
  • Ücreti güncelleme diye bir şey yok, seni kazıklamaya çalışıyor. Küfür etmek istemiyorum kendisine...
  • 800 TL'lik bir BIOS, bir yazılım yok. Ben 20 yıldır bu işteyim, yok oğlu yok! Bunun çözümü olsa AMD yayınlardı.
  • RX 500 serisi sorunlu bir seri. Kart oyunlarda siyah ekrana düşüyorsa frekansını kıs.
  • Furmark ile kartı test et. Furmark'ın yeni sürümünde çökmesi lazım diye düşünüyorum.
  • ASUS GPU Tweak III indir ve kartı Silent moda alıp test et.
  • GPU-Z ile kartın BIOS sürümünü öğrenip yaz buraya.

Kartımın BIOS sürümü bu Recep abi bugün videonu izleyerek attım FurMark testine gelince kartım gerçekten aşırı ısınmıyor çünkü bu kartı elemandan almadan önce o testi yaptık ve sorunsuzdu. Şimdi yapmam gereken GPU Tweak 2 midir? Ve PSU'da bir sorun olma ihtimali nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam siz yine yapın!

Bu görseldeki BIOS anakartın BIOS'u ekran kartı BIOS'u için GPU-Z programını indirin ve SS alın aynı bu şekilde.

Eleman bana diyor ki orijinal Windows kullansaydın bu güncellemeler otomatik olurdu ancak orijinal kullanmadıgımdan yapılması gerekiyormuş diyor. Kartın çok da yeni olmadıgından senede 1 kere yapman yeterli olur RAM ekran kartı her şey güncellencek diyor 800 TL'ye. Ben de diyorum ki o kadar kişi böyle bir şey yok diyor sen nasıl savunuyorsun diye şimdi ses kaydediyor bekliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence o arkadaşı dolandırıcılıktan polise verin.

Bu konuya benzer bir anım var.

Anım: Bir arkadaşım, bana kasa ve monitör satmıştı. Bana da uygun gelmişti. (1000tlye aldım) İşlemci E6500 ve Ekran kart GT9300'dü üstüne o yıl 1000tlye 0 sistem alabiliyorsun. Kısaca arkadaşınıza güvenmeyin

• Paylaştığın görüntü anakart BIOS sürümü.
  • Bu sorunun anakart ile ilgisi olduğunu hiç sanmıyorum ki genelde de olmuyor.
  • Orijinal Windows kullanmak ile güncellemeler arasında bir ağ yok, yalan söylüyor.
  • Senede 1 kere yapılması gereken ücretli bir güncelleme yok, yine yalan söylüyor.
  • RAM güncelleme diye bir şey yok, dünyanın en büyük yalanı. Olur da bir üretici SPD Firmware güncellemesi verse bile ki ömrümde vermedi- bu bedava olur, ücretli olmaz.
  • Senede bir kere yapılan bir güncelleme yok.
  • FurMark bir sıcaklık testi değil sadece, stabilite testi. Furmark açar açmaz yine siyah ekrana düşeceğini düşünüyorum.
  • GPU Tweak 3: ASUS GPU Tweak III

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…