semih ünal

Uzman
Asus 12500H RTX 3050 GPU Gaming Laptoptan 'oyunlarda' tam performans almak için şarja takılı oynamam gerekiyor. Hem oyun, Hem şarj, hem de zamana göre açık kalmasından dolayı, Bunlar olunca ısınma durumu artıyor. Ekstra çok paralar harcamadan, Laptopunuzu tam ya da orta derecede soğuk tutmak için neler yapıyorsunuz?

Turboboost kapatılabilir, Windows'u dengeli moda alıp truboboost manuel açılabilir, bilgisayarın altına yükseltici konulabilir ki en mantıklısı.

Bakımlarını zamanında yapıyorum. Altında yüksek tutacak bir şey oluyor genelde. Çok sıcak zamanlarda ağır yük altına sokacak oyunlardan kaçınıyorum, bazen hiç rahat etmiyorum çünkü. Kişisel bir takıntı diyelim.

Bir de, USB soğutuculardan falan uzak duruyorum tabii ki.

Macun değiştirdim, yine aynı illa 90 dereceyi göreceğim diyor cihaz.
Artık yılda bir defa değiştireceğim. Ne yaparsan yap 90 sabit takılıyor oyun oynarken.

Sık sık tozunu alıyorum, macun değişimlerine dikkat ediyorum, kullandığım masa soğuğu iyi tutan bir masa, cihazın altında hava akışını engelleyecek örtü vesaire şeyler yok ama bu yazın çok fena geçeceğine eminim, o yüzden bunların yanına ekstra olarak bir laptop soğutucusu almak zorunda kalacağımın da farkındayım...

Neyse ki oyunlarımı laptoptan oynamıyorum.

Bakımlarını zamanında yapıyorum. Altında yüksek tutacak bir şey oluyor genelde. Çok sıcak zamanlarda ağır yük altına sokacak oyunlardan kaçınıyorum, bazen hiç rahat etmiyorum çünkü. Kişisel bir takıntı diyelim.

Bir de, USB soğutuculardan falan uzak duruyorum tabii ki.
0 aldım 1 hafta olmadı. daha öncesinde camını söküp kasanın içine kutu şeklinde içi su olan buzlar var ya onlardan koyuyordum, laptop içinde kenarlarına koysam nasıl bir etki olur sence.

0 aldım 1 hafta olmadı. Daha öncesinde camını söküp kasanın içine kutu şeklinde içi su olan buzlar var ya onlardan koyuyordum, laptop içinde kenarlarına koysam nasıl bir etki olur sence.

Bunu yapmayın. Eğer yaparsanız içerisi buzdan ve sıvıdan dolayı nemlenir ve oksitlenmeye başlar. Hava akışını daha da hızlandıracak bir çözüm bulun.

Laptop soğutucular bunun için var ve eğer güzel bir şey alırsanız extra bir şey yapmanıza gerek yok. Sadece alttan çektiği havayı hızlıca dışarı aktarmasını sağlayın.