Oyunlarda başlayan FPS ve drop sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan arthurmorgen
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 205

arthurmorgen

Becerikli
Merhaba, daha yeni yakın zamanda bir sistem topladım R5 5600 RTX2060 özellikli. Fakat her oyunda bir FPS düşmesi sorunu yaşıyorum, bilgisayarı kırmamak için cidden zor duruyorum. Kasayı aldıgımdan beri düzgün oyun oynayamadım. Mesela daha yeni Bus SIM 21 denedim 20 FPS civarında alıyorum ve durmadan da drop yiyor. Sıcaklıklar normal, sürücü ve BIOS güncel. Yardım ederseniz çok sevinirim.

Oyunu oynarken hangi ayarlarda oynadığınızı, sıcaklık ve kullanımları gösteren bir video atar mısınız?

Hocam büyük ihtimalle ya sisteminizle alakalı ya da başka bir durum. Eğer yeni aldıysanız FPS düşüşü yaşanması garip gelebilir. Sizlere tavsiyem sürücüler güncel yazmışsınız ama bir daha kontrol ediniz. Yeni sürümler gelmiş olabilir. Ayrıca oynadığınız oyunun sistem gereksinimlerini ve sizin kendi sisteminiz özellliklerini yazarsanız yardımcı olabilirim. Arkadaşın dediği gibi sıcaklık değerlerini de video kaydına alıp atarsanız yardımcı olabiliriz.

Sistem özelliklerim
AMD Ryzen 5 5600 Galax RTX2060 8x2GB 2666MHz RAM.
Video nedense link olarak da atamıyorum oyunda ekran kartı ve işlemci kullanımı 100-90 arası sıcaklık işlemci 83 ekran kartı 65-70 arası.

BIOS'tan RAM MHz'ini kontrol edebilir misiniz? Ben de sistemi ilk aldığımda RAM'ler normal hızında çalışmadığı için drop yiyordum. Belki aynı sebep olabilir.

Oyunu HDD'den mi SSD'den mi oynuyorsunuz? Özellikle anlık FPS düşmelerinin en önemli sebeplerinden birisi Harddisk. Özellikle de eskimiş, bad sector barındıran harddisk.

Oyunu HDD'den mi SSD'den mi oynuyorsunuz? Özellikle anlık FPS düşmelerinin en önemli sebeplerinden birisi hard disk. Özellikle de eskimiş, bad sector barındıran hard disk.

HDD veya SSD fark etmiyor hepsinde aynı.

BIOS'tan RAM MHz'ini kontrol edebilir misiniz? Ben de sistemi ilk aldığımda RAM'ler normal hızında çalışmadığı için drop yiyordum. Belki aynı sebep olabilir.

Baktım hızlar Max ayarda.

HDD veya SSD fark etmiyor hepsinde aynı.

Baktım hızlar Max ayarda.

Gariptir ama kasanın arkasındaki egzoz fanı çıkartınca sorunum çözüldu nasıl olduğunu bende anlamadim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…