Oyunlarda ekran kartı kullanımı %0

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lemrado
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 115

Lemrado

Becerikli
Merhaba,

MSI Afterburner ile oyunlarda ekran kartı ve işlemci kullanımını kontrol ettim. Ancak hangi oyunu hangi ayarlarda oynarsam oynayayım, ekran kartı kullanımı her zaman %0 görünüyor ve tüm yük işlemciye biniyor.

Buna ek olarak, MSI Afterburner'ı açtığımda fanlar hızlanmaya başlıyor, ancak yalnızca oyunu açtığımda böyle bir durum yaşanmıyor. Aynı şekilde OCCT uygulamasını da denedim ve orada oyuna girince ekran kartı kullanımı artıyor.

NVIDIA ekran kartı kullanıyorum, ancak masaüstünde sağ tıkladığımda NVIDIA Denetim Masası yerine AMD'ye ait bir uygulama görünüyor. Bu nedenle, görünen AMD uygulamasını sildim. Ancak bu işlem bir değişiklik yaratmadığı gibi daha büyük bir sorun ortaya çıkardı. Bilgisayar aniden fanları %100 hızda çalıştırmaya başlıyor ve görüntü kayboluyor. Sistem çalışmaya devam etse de ekran tamamen gidiyor ve fanlar tam güçte çalışmaya devam ediyor.

Sorunu çözmek için Windows Update üzerinden sildiğim AMD uygulamalarını tekrar yüklemeye çalıştım, ancak herhangi bir güncelleme bulunamadı.

Durumu daha iyi anlatabilmek için aşağıya bazı görseller ekliyorum. İlgilenen olursa sürecin detaylı videolarını da paylaşabilirim. Yeni bir sistem olmasına rağmen bu sorunu neden yaşadığımı anlayamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem özelliklerim:
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 4070 Ti Super
  • Anakart: MSI X670E Gaming Plus
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D

Dosya Ekleri

• IMG_5134.webp
    IMG_5134.webp
    398,6 KB · Görüntüleme: 40
  • IMG_5139.webp
    IMG_5139.webp
    32,5 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'a girip AMD IGPU'yu kapatın. Oyunlar işlemci ile yüksek FPS veremez. Ayrıca Afterburner ayarlarında hangi GPU'nun kullanımına baktığınız konusunda da maalesef yanlış bilgiye sahipsiniz. GPU 0 veya GPU 1 ya da GPU 1 ya da GPU2 olmalı. Siz doğru GPU kullanımına baktığınızda emin olun.

BIOS'a girip AMD IGPU'yu kapatın. Oyunlar işlemci ile yüksek FPS veremez. Ayrıca Afterburner ayarlarında hangi GPU'nun kullanımına baktığınız konusunda da maalesef yanlış bilgiye sahipsiniz. GPU 0 veya GPU 1 ya da GPU 1 ya da GPU2 olmalı. Siz doğru GPU kullanımına baktığınızda emin olun.

Recep bey öncelikle benim için büyük sorun teşkil eden birçok konuda yardımınızı esirgemeyip cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi BIOS'tan AMD IGPU'yu kapattım, ekran kartını güncelledim ve Chipset'i güncelledim ( öyle yaptığımı sanıyorum) bu süreç içerisinde bahsettiğim kapanma sorunu yaşanmadı.

MSI Afterburner açınca fanların hızlanma durumunu yaşamaya devam ediyorum ama bu genel bir şey mi yoksa sadece bende mi oluyor bilmiyorum. Daha sonra MSI Afterburner'daki ayarlarımı gözden geçirip ekran kartı bilgilerini takip edeceğim ve güncellemeyi burada paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geri
Yukarı Alt