Oyunlarda FPS düşmesi sorunu için format atılmalı mı?

Arkadaşlar, oyun fark etmeksizin bazen oyun aniden 60 FPS'den 10 FPS'e falan düşüp 5 saniyede falan düzeliyor. Ben birkaç Windows özelliğini CMD ile açmıştım. Low Latency Mod vardı yanlış hatırlamıyorsam ve diğer özellikleri falan. Bilgisayar güçsüz diye olduğunu hiç sanmıyorum; zira PES 13'te de oluyor, Resident Evil 3 Remake'de de.

Sistem özellikleri neler? Disk olarak M.2 SSD mi var yoksa HDD falan mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani RAM miktarında da bir sorun yoksa ki PES 13 de bile oluyor diyorsunuz, arka plandaki kullanımları bir izleyin derim. Bu droplar olduğunda ne oluyor arka planda kontrol edin, arada bir çalışıp sisteme yük bindiren bir servis ya da uygulama olabilir.

8 GB RAM var hocam. PES 13 2 GB RAM istiyor. Ben de anlamadım, neden oluyor? Format atsam düzelir mi acaba?

8 GB RAM var hocam. PES 13 2 GB RAM istiyor. Ben de anlamadım, neden oluyor? Format atsam düzelir mi acaba?

PES 2 GB istese de Windows 11'in RAM tüketimi günümüzde çok fazla. O yüzden sorun yaşıyor da olabilirsiniz. Dediğim gibi, bu FPS dropları ve kasmalar sırasında kaynak kullanımını takip edin; neden olduğu hakkında fikir verecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…