Öncelikle çok geçmiş olsun. Bu sorun ile yaklaşık bir iki sene uğraşıp, kafa patlattım. İnsan bilmeyince klasik stuttering sorunları ile bunu karıştırabiliyor fakat hayır kesinlikle aynı şey değiller. Zaten bu sorunu foruma ben taşıdım öncesinde benzer bir konu açıldığına şahit olmamıştım. Zira bu klasik bir stuttering sorunu değil. Ben bunu daha çok ''mouse-triggered stuttering'' olarak nitelendiriyorum. Keza yabancı kaynaklarda da bu tarz tabirlere sıklıkla yer verilmiş. Yerli forumlarda pek fazla elle tutulur veri bulamazsın. Kafa patlatman şart. Forumda birkaç kişi hariç değil sorunu anlayıp çözüm aramak, bildiğin kafada kurduğunu düşünenler olacaktır. Yaşandığı için biliyorum. O günden beri bu konuya ilişkin çözüm aramayı bıraktım.
@Ayhan Dönmez ve @Marix yaşadığım tüm sürece hakim olan iki kişidir. Birisi emekli oldu, diğeri de elinden geleni yapıp pes etti zira çözümü yok.
Sorunun çözümüne ilişkin; iki farklı laptop, hazır sistem, hazır sistemin parçalarının tek tek değişimi ve farklı lokasyon testleri, dört-beş farklı monitör, mouse, klavye, Line-Interactive UPS, Online UPS, W10/W11 farklı farklı işletim sistemi ve ekran kartı sürümleri, sayısız format, RAM tuning, ince BIOS ayarları... denendi.
İyileşme gördüğüm tek senaryo; kasanın başka bir lokasyonda önce ekran kartını değiştirdim çözülmedi üstüne farklı bir RAM de takınca %90 oranında düzeldi ve oldukça şaşırtıcıydı. Onun üzerine kendi evimde yeni RAM ve ekran kartı ile parça değiştirme sürecine başladım fakat sorunlar olduğu gibi geri geldi. O yüzden dediğin gibi elektriksel bir durum olabilir. Birkaç cihazda aynı şeyi yaşamış olmam bunu tasdikler nitelikte.