Oyunlarda ping ani olarak fırlıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1076
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 288
  • Etiketler Etiketler
    lag

1076

Başarılı
50 Mbps fiber Türk Telekom internet kullanıyorum. Oyunlarda aniden ping 999+ oluyor sonrasında ise düzeliyor.
Modemden kaynaklı diye düşündüm ve fabrika ayarlarına sıfırladım ancak düzelmedi. 2.4 GHz de zaten çekilecek çile değil diye 5 GHz'e geçtim ve bu sorun 5 GHz'de oluyor.
Bufferbloat değerleri de aşağıda ne yapmam gerekli?

Son düzenleyen: Moderatör:
5GHz frekansı oynamayı deneyin başka o frekansta yayın yapan cihaz varsa çakışıyor olabilir ama tavsiyem imkanınız varsa kablo ile bağlanın.

Frekansı değiştirdiğiniz zaman düzelmiyorsa 2 sorun olabilir ya modemiz de sorun var ya da bağlandığınız cihazının wifisinde sorun var.
Kablo ile bağlandığınız zamanda aynı sorun varsa evinize giren fiber ucunun sağlam şekilde takılı olduğunu kontrol edin evin içinde sorun yoksa Türk Telekom'u arayıp durumu anlatın saha dolabının ya da dairedeki uçları kontrol yapsınlar

Wi-Fi kanalını değiştirmeyi deneyebilirsin ek olarak QoS yapmayı deneyebilirsin QoS ayarı hakkında detaylı bir bilgim yok maalesef ayrıca Ethernet kablosu ile bağlanma şansın varsa Ethernet kablosu ile kullan Wi-Fi'ya göre daha stabil ve daha sağlıklı.

Modem markası nedir QoS var mıdır?
(ASUS modem için) ASUS merlin kurup cake yapcanız QoS.
(Diğer modemlerde) onu ayarlayarak biraz internet hızı düşebilir ama lag olmaz.
(Yoksa) geçmiş olsun yeni modem almadınız sürece lag yiyeceksiniz ya da Ethernet kablosu ile çözeceksiniz.

Merhabalar 5Ghz'de gerçekleşen sorun hakkında sizlere birkaç sorum olacaktı. İnterneti kullanırken modemin yakınında mısınız? Bunun yanında sisteminizdeki sinyal gücü kuvveti ne durumda nasıl bir Wi-Fi adaptörü kullanılmaktadır? Son olarak Qos bulunmakta mı?

Modemden 2 oda kadar uzaktayım. Sinyal gücü laptoptan tam çekmekte. Wi-Fi adaptörü Archer C5v. QoS nedir bilmiyorum.

Elimde tek bir modem var maalesef. Modem Archer C5v. Ethernet kablosu kullanmak istemiyorum ancak tek yol buysa kullanacağım mecburen. Başka bir yolu yok mu acaba?

5Ghz özelliğini sadece modem yakınında kullanmanızı tavsiye ederim. Aranızda 2 oda olsa dahi üstüne bir de duvarlar kalın bir hatta sahip ise sıkıntı yaşarsınız. 2.4Ghz kullanmayı deneyin bir de. Cihazınız dizüstü mü yoksa masaüstü mü?

Laptop cihaz. Çözüm bulamadığım için ethenert kartı ile idare edeceğim gibi görünüyor.

İfadeler: Que
Sıkıntısız oynamak istiyorsanız ya sizden bir önceki odaya router kuracaksınız ki bununda çözüm olma şansı %50 ya da kablo ile bağlayacaksınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…