Packard Bell laptop için işletim sistemi önerisi

CanPatrioTic 12

Yetkin
Yer
Ankara
Merhaba, bu laptopta hangi işletim sistemi rahat, ferah çalışır? Eski oyunlar oynanacak ve film vs. izlenecek. Uygulama desteği sorunu olmasını istemiyorum.

İşlemci: Intel Mobile Core 2 Solo
Anakart: Packard Bell SJM11-MS
RAM: 2 GB DDR2 800 MHz RAM - 4 GB'a yükseltmeyi düşünüyorum.
Ekran Kartı: Mobile Intel 4 Series Express Chipset Family

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows XP olabilir. Supermium diye tarayıcı var güncel Chromium sürümü olduğu için rahatça modern sitelere girersiniz.

Alpine kursanız gider.
Ayrıca Windows 7'de klasik temayi kullanırsanız yine kullanılabilir bir düzeyde olacaktır.

Alpine kursanız gider.
Ayrıca Windows 7'de klasik temayi kullanırsanız yine kullanılabilir bir düzeyde olacaktır.
Şu an sanırım Windows 7 Starter var fakat Chrome kullanırken çok kasıyor, video vs zor izleniyor. Bir de dosya indirmeye çalıştığımda sürekli hata veriyor.

Çok düzgün çalışmıyor hocam o, illa XP kuracaksanız programların eski sürümlerini veya backportlarını kullanın.
Anladım hocam, kafamda şu an XP var fakat bir de linux mint xfce düşünüyorum. Uygulama desteği konusunda nasıl olur?

Şu an sanırım Windows 7 Starter var fakat Chrome kullanırken çok kasıyor, video vs zor izleniyor. Bir de dosya indirmeye çalıştığımda sürekli hata veriyor.
Supermium veya r3dfox deneyin. Donanım hızlandırmayı (Hardware Acceleration) da kapatıp deneyin.
Anladım hocam, kafamda şu an XP var fakat bir de linux mint xfce düşünüyorum. Uygulama desteği konusunda nasıl olur?
Ekran kartı sürücüsünden emin değilim, o da varsa eski oyunları Wine ile çalıştırırsınız bence.
Ben olsam diski ikiye bölerim, küçük bölüme XP veya 7, büüyk bölüme Mint kurardım. Mint'te bir oyun çalışmazsa açarım XP'yi kullanırım. Bunu yapacaksanız ilk XP sonra Mint kurun.

Ekran kartı desteği Linux'ta varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…