PAGE_FAULT_IN_NONPAGED (0X50) hatası

heheheyyy

Üyecik
Arkadaşlar, iyi günler.

Kız arkadaşımın ikinci el olarak aldığı ASUS TUF Gaming laptopta PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA (0x50) hatasıyla karşılaşıyoruz. Sorunu bir türlü çözemedim.

İlginç olan şu ki, bu hata oyun oynarken hiç ortaya çıkmıyor. Genellikle bilgisayar boşta beklerken veya bir 3D tasarım programını açtığımızda meydana geliyor.

İnternette biraz araştırma yaptım. BIOS'un eski bir sürümde olduğunu fark ettim ve güncelledim, ancak sorun devam etti. Daha sonra Windows'un yeni sürümlerinin bu tarz sorunlara neden olabildiğiyle ilgili birçok yorum okudum. Bunun üzerine Windows 11'in eski bir sürümü olan 22H2'yi yükledim.

Daha sonra MemTest86 ile RAM'leri test ettim, ancak herhangi bir sorun tespit edilmedi.

Ancak bu sefer PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA hatası yerine farklı bir mavi ekran hatası vermeye başladı.

Daha sonra DDU kullanarak NVIDIA ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırdım. Bilgisayarı güvenli modda açarak sürücüleri temizledikten sonra NVIDIA sürücülerini yeniden yükledim. Fakat yine mavi ekran aldım.

Aklıma şu an başka yapabileceğim bir şey gelmiyor. Bu konuda yardımcı olabilecek veya benzer bir sorun yaşamış olan varsa fikirlerini paylaşabilir mi?

Şimdiden teşekkürler.
  • Model: ASUS TUF Gaming A15 FA507NV
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7535HS
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4060 8 GB
  • GPU gücü: 140 W'a kadar
  • RAM: 16 GB DDR5
  • SSD: 1 TB
  • Ekran: 15.6", FHD, 144 Hz

Selam dostum, oyunda sorun çıkarmayıp boşta veya programa girerken çökmesi çok büyük ihtimalle güç geçişi ya da AMD dahili grafik sürücüsü yüzünden oluyor. Yük altındayken donanım stabil çalışıyor ama boşta voltaj düşerken ya da dahili karttan hariciye geçerken çakışma yaşıyordur.

Armoury Crate veya g-helper üstünden GPU modunu Ultimate yapıp cihazı sadece harici kartla bir süre dene. Eğer çökme durursa sorun kesin AMD dahili kart tarafındadır. O zaman DDU ile hem AMD hem NVIDIA sürücülerini güvenli modda silip baştan temiz kurulum yaparsın. Bir de minidump dosyalarını bir yere yüklersen hangi sürücünün patladığı net görünür.

tavsiyen için teşekkür
söylediklerini denicem ayrıca minidump kısmında 5 tane hata gördüm

Dosya Ekleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…