Pahalı Ethernet kabloları işe yarıyor mu?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Chef
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 471
  • Etiketler Etiketler
    ethernet
Turkcell fiber kullanıyorum, Ethernet kablom eski. Hız olarak minimum 85-90 Mbps alıyorum fakat bazen internette kopukluklar ve yavaşlama yaşıyorum. Yeni kaliteli bir kablo almak iş görür mü?
Modemin modeli: Huawei LG8245x6

Hocam, kullanılan kablonun hangi metalden üretildiği ve o metalin ne kadar iyi olmasına bağlı. Mesela bakır kablolar çok iyidir ama alüminyum o kadar iyi değildir ve bu faktör internet hızınızı etkiler.

Ev ortamında pek etkisi anlaşılmaz, kalınlığı koruyuculuğu artıyor. Hız zaten en fazla 1000 alıyoruz CAT6 yeterli.

Önerdiğiniz kablolar var mı peki? Masaüstü sisteminde kullanacağım kabloyu. Ayrıca eskiden Steam gibi platformlarda oyun indirirken 80 MB aşağı görmüyordum şimdi 10 MB indiriyorum o şans eser olan bir şey mi yoksa başka bir nane mi var?

Yeni kablo almadan önce;
  • Modemin yakınında wifi ile 5Ghz hız testi yapın belli aralıklarla. (Eğer hız değerleri değişiyorsa bu modeme bağlı diğer cihazlardan veya direkt modemden kaynaklanıyor olabilir.)
  • Kaboyu da kontrol edin her hangi bir yerinde hasar almışmı diye.
  • Ve Steam indirme ayarlarında hız sınırı koymuş olabilirsiniz belki.

5ghz testi direkt bildiğimiz hız testi mi? İndirme sınırı da yok.

5ghz testi direkt bildiğimiz hız testi mi? İndirme sınırı da yok.
2.4GHz'ye nazaran daha iyi performans veriyor Wi-Fi'de. Bu yüzden modeme ne kadar yakınsanız o kadar iyi sonuç alırsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…