TANRI'ya öbgüler olsun bilgim var.

Hüküm verme işi ayetler ve hadislerden yapılıyor.

Ben buna katılmıyorum. Ben yalnızca ayetlerden hüküm çıkarılması gerektiğini savunuyorum.

İslam'da "Allah vardır" "tanrı diye bir isim yoktur yani tanrı dediğin şey Allah" hristiyansan konu İslam dini.

Hristiyan araplar Allah demiyor mu?
Allah Arapça Tanrı türkçedir. Varsayalımki dediğin doğru olsun (ben doğru demiyorum senin dediğine) Allah'ın statüsü "Tanrı"dır. Yani mantıklı düşünen bir kişi için Allah'a Tanrı demekte yine bir problem olmamalıdır.
Ama zaten VPN ile günah şeyleri yapmak suç helal şeyleri yapmak helal
O zaman VPN neden haram denilmiş? Madem VPN ile haram şey yapmak günah, VPN harici haram şeyleri yapmak helal mi? VPN'ye özellikle değinilmesindeki amaç nedir?

, tor ağlarıda haram mı mesela?
Azı haram olanın çoğuda haramdır diyeceklerdir. :rofl:

Tanrı'ya öbgüler olsun bilgim var.

Ben buna katılmıyorum. Ben yalnızca ayetlerden hüküm çıkarılması gerektiğini savunuyorum.

Hristiyan araplar Allah demiyor mu?
Allah Arapça tanrı türkçedir. Varsayalımki dediğin doğru olsun (ben doğru demiyorum senin dediğine) Allah'ın statüsü "tanrı"dır. Yani mantıklı düşünen bir kişi için Allah'a tanrı demekte yine bir problem olmamalıdır.

O zaman VPN neden haram denilmiş? Madem VPN ile haram şey yapmak günah, VPN harici haram şeyleri yapmak helal mi? VPN'ye özellikle değinilmesindeki amaç nedir?

1. VPN ile helal şeyleri yapmakta zerre sorun yok 2. tanrı denmez İslam dininde Allah vardır 3. sadece kuran-ı kerim ayetleri değil hadislerde kaynaktır islamiyette. 4. yine de Allah denmesi daha iyidir.

Dedikleri zırva değil.

Allah özel isimdir.
Tanrının Arapçası ilahtır. Allah değil.
Allah isminin kullanımı daha uygundur ve doğrudur, çünkü bu şekilde onu yeryüzünde bulunan sahte tanrılardan ayrıştırdığını, yalnız onu tek kabul ettiğini çevrene ve iletişiminin olduğu yerlerde duyuruyorsun.

Allah, sıradan bir tanrı figürü değil, bir figür değil. Yani doğa değil, fil kafalı, köpek başlı, aslan başlı, güneş şekilli bir şey değil. O İslamiyet'e göre tektir, mutlak gerçek tanrıdır. Bu bağlamda Allah lafzının kullanılması doğru olandır.

Alimler bir şeyi helal haram yapamaz. Kur'an ve sünnete bakarlar. En büyük kaynaklar onlardır. Ama o ikisinde yoksa konu, o zaman o ikisindeki helal ve haramlara göre icma ve kıyas yapılır. Bir yerlerinden bir şey uydurmazlar.

Alimler bir şeyi helal haram yapamaz.

Haramlar ve helaller neden mezheblerde değişiyor peki? Örneğin tilki eti haram mı helal mi islamiyete göre?

Tanrının Arapçası ilahtır. Allah değil.

Allah kelimesi spesifik bir tanrı anlamına geliyor. "The GOD" gibi. İlah kelimesi ise "herhangi bir tanrı" için kullanılabilir. Spesifik bir şeye atıfta bulunmuyor. Türkçe de ise tekil formda TANRI kullanıyorum. Herhangi bir tanrı için değil. İnsanların herhangi bir figür koyması beni ilgilendirmez. Benim için Tanrı tektir.

Ama o ikisinde yoksa konu, o zaman o ikisindeki helal ve haramlara göre icma ve kıyas yapılır. Bir yerlerinden bir şey uydurmazlar

Madem kuran yetmedi, sünnette kaynak alındı. Ama "ikisi de yoksa" ne demek? Sünnette mi yetmiyor yoksa? Tanrı eksik bir din yollamış olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana tanıdık geldi bir yerden ama neyse.