Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Siyasal İslam hocam, ne diyebiliriz ki? Siyasal İslam'da böyle şeyler çok normal. Ben de artık eski bir koyu müslüman olarak islam dininden çok soğudum, soğuttular beni.
VPN bir tek +18 sitelere girmek icin mi kullaniyor acaba? Veya IP adresini gizlemek, farkli bir ulkeden bağlanıyormuş gibi göstermek veya pastebin, anonymous upload, Discord gibi de kullaniyor.
Engellenme kararı gerekçesi mantıklı aslında. Yani VPN'ler haram demek başka bir şey ama teröristler tarafından kullanılan yasadışı VPN'ler var mış. Bunun yanında VPN'lerin müstehcen içeriklere erişim için kullanıldığı belirtilmiş.
Eğer yasal VPN'lere izin varsa bilemem. Ama ilk bakışta VPN yasağı sıkıntı. Fetvanın içeriği belli değil, haber siteleri detay vermemiş, ama eğer "VPN kullanımı haramdır" ifadesi varsa sıkıntı.
Hüküm yalnızca TANRI'ya ait olduğu için fetva vermek TANRI'ya şirk koşmaktır.
Sorsan müslümanlar. İleride "Zamanın alimleri haram dedi" diye VPN dinde haram diye yer edinebilir.
Bugün benzeri zaten var. "Alimler şunu bunu haram ettiler zamanında. Sen nasıl olurda helal dersin!" diye bir sürü haram koyuyorlar günümüzde.
Hüküm yalnızca tanrı'ya ait olduğu için fetva vermek tanrı'ya şirk koşmaktır.
Sorsan müslümanlar. İleride "zamanın alimleri haram dedi" diye VPN dinde haram diye yer edinebilir.
Bugün benzeri zaten var. "alimler şunu bunu haram ettiler zamanında. Sen nasıl olurda helal dersin!" diye bir sürü haram koyuyorlar günümüzde.
Zaten hüküm verme işi ayetler ve hadislerden yapılıyor. Zaten VPN ile günah şeyleri yapmak suç, helal şeyleri yapmak helal. İslam'da Allah vardır, tanrı diye bir isim yoktur. Yani tanrı dediğin şey Allah.